06-06-2008                            PCT                            Door: Wilco

Hoera het werkt, yes. Dat was ongeveer de reactie van het opgetogen team van PCT, Piraten Combinatie Twenterand. Hiermee wordt niet bedoeld dat de zender of de mast of wat dan ook werken, maar dat het signaal op de nog schone band ver weg komt. 

Gewoon kicken

Na drie keer is dat het resultaat wat je graag wilt bereiken. Afstanden maken dat is kicken gewoon. Overal komen de verzoekjes vandaan en uiteraard naar alle tevredenheid. Ondanks dat er in het begin wat problemen waren met de mast. Of eigenlijk geen mast. De mast van 80 meter die zou komen was defect en hier zijn er niet zoveel aan.  

Hoe kom je zo snel aan een andere mast? De oplossing was bijna om de hoek bij wijze van spreken. Enkel deze mast was ook defect, maar toch nog goed voor een hoogte van 45 meter, niet zo heel erg hoog dus. En als je dan een enorm gebied weet te bestrijken, is dat al helemaal een keer mooi. 

Twee antennes

Geen 8, 6 4 mar 2 antennes zitten in de mast en dat zie je niet vaak meer. Deze antennes zijn eigenbouw net als de koppelbalk. De zender is van RVR en levert een vermogen van 1000 Watt, al zakt hij soms 100Watt in, maar even later is het volle vermogen er weer. Geen reden tot paniek, en helemaal niets van dat vermogen komt retour. Ook de stuurzender is van het merk RVR.

 

Politieauto

Even leek het mis te gaan, een burger politieauto komt de weg oprijden en stopte, maakte wat fotoís en vertrok weer om een eind verderop weer stil te staan. Twee teamleden wilden toch verhaal halen. Wat de bedoeling is van deze fotosessie. Enkel, de auto vertrok bij het zien van de jongens. Vreemd dus. 

Ondanks alles ben je toch wat scherper geworden op wat op de weg rijdt. Al is van stress totaal geen sprake. Toch wel spannend, en ze hopen dat het mee valt. Dat er geen brief gaat vallen, want verhuizen, dat gaan we niet doen, dan is het ook afgelopen, hoe jammer dat ook is, was de reactie. 

De studio staat in een tent en op dat moment wordt er van CD gedraaid van een Reloop RCD-2650s. Het mengtafel is een JB Systems, MM-10. Even later was dan ook de wissel van de wacht. Een andere piraat achter de studio en deze had een voorkeur voor vinyl en de CDís werden opgeruimd. 

Processing

De processing is divers. Er staan een Phonic PCL3200 Compressor/limiter, een Behringer Sonic Ultramizer SU9920 en een UsBlaster USB7705. Een composer MDX2600 staat werkeloos vanwege een defect aan 1 van de kanalen. 

Voor de processing van de microfoon staat er een Virtualizer van Behringer, type DSP2024 en ook de microfoon is van dit merk, een C1. 

Een spraakzame middag vol met gebeuren en waaronder een leuk gesprek met een oud-zendpiraat die in de jaren 60 actief was. Het leeft enorm bij oude piraten maar veelal hebben ze geen internet. 

PCT bedankt voor de uitnodiging en voor de BBQ.

Filmpje PCT