17-10-2008                                        Station P.D.E                          Door: Gup FM

Ik had de hele dag al het piratenduo erop dat van plan was om een marathonuitzending te houden dit weekend. Uiteindelijk is het uitgedraaid op één dagje draaien via de 95.10 MHz in stereo en RDS met vele verzoekjes.

 

Mast

De mast van dit team is eentje die we veel zien. Hij is geheel mobiel en was uitgerust met 4 fabrieks antennes en een fabrieks koppelbalk. De mast stond op 55 meter te glunderen wat de buren ook op was gevallen. Een paar vleesrollades en een goeie afspraak verder kon de uitzending toch een dag staande houden.

 

Zender

De zender die goed was voor een lengte van 2 meter met daarbij een vermogen van 2 kW deed prima zijn werk. Alles werkte zoals verwacht, ook in combinatie met de 4 antennes. Het team wilde eerst 6 antennes monteren. De zender kon niet op de foto maar was van het merk Esse/Erti.

 

Soundprocessing

De processing is niet veel veranderd bij dit station. Er werd een Ultradyne toegevoegd maar ook dezelfde dag weer afgekoppeld. De opstelling was dan ook: de Autocom samen met de Ultrafex. Voor de echo werd de Virtulizer 2024 ingezet. Het signaal werd uitgelezen via de DB-ledbalk.

 

100% vinyl

De draaitafels die de hele dag hun best gedaan hebben waren van Stanton, dus kortom 100 procent vinyl bij dit station. Op deze draaitafels waren de bekende gele Bananas gemonteerd en dat klonk zeker lekker.

 

Een DX1000 mengpaneel moest dit geheel regelen en daarop waren voor de zekerheid nog een laptop en 2 cd spelers aangesloten, die eigenlijk niet gebruikt werden. Een mooie collectie singels was aanwezig en dat was overdag ook zeker te horen.

 

Studio

de studio was voor dit weekend herhuisvesting in een restaurant in de omgeving van Zuidoost-Drenthe. Roken werd netjes buiten gedaan, zoals voorgeschreven, en bier zat in een flessie. Achterin de tent was een zelfgemaakte draaibar opgesteld voor de dj’s en een lange stamtafel voor de veteranen. Hier en daar wat stamtafels maar die waren al gauw overbodig vanwege de grote drukte. Kortom een leuke avond uit.

 

Ik wil het station bedanken voor de aan geboden sapjes en hapjes en succes wensen bij de volgende poging.

 

Studiogasten