20-02-2008                            Station PDE                            Door Gup FM

De hele dag was het station PDE al aan de band via de 94.50 MHz in stereo en RDS. Met een mooie afstemming van 54 dB vond ik het wel eens nodig om een kijkje te nemen bij dit muziekstation.

 

Mast

Een buizenmast met 4 zelfbouw rondstraal antennes van bekende bouwer uit Drenthe stond bij deze piraat opgesteld. Met een hoogte van 34 meter moest die signaal de ether in brengen. Foto’s kon ik niet zo best maken maar het gaat om een buizenmast

 

Zender

De zender is dit keer een dubbele mosfet met nieuwe torren goed voor ongeveer 950 Watt. Deze zender was ook afkomstig van de zelfde bouwer als van de antennes. De combinatie werkte prima en zorgde voor de vele verzoekjes die al de hele dag binnen waren gekomen.

 

Dit team gebruikte een mengpaneel van het merk Behringer. Dit keer niet de DX-1000 maar een Eurorack type. Twee Stanton platenspelers met de Bananas-elementen moesten de vele hits de ether in slingeren.

 

Soundprocessing

Een laptop was aangesloten om wat makkelijker de verzoekplaten te vinden. Voor de spraak was de welbekende Virtulizer 2024 aanwezig om wat galm toe te brengen aan de spraak. Voor de soundprocessing werd er een Autocom in gezet met een stereoverbreder wat prima was om aan te horen. Een dB-ledbalk werd gebruikt om de insturing uit te lezen.

 

Studio

De studio was gehuisvestigd in een deel van een boerderij. In plaats van het bouwen van een nieuwe studio werd er een stuk afgetimmerd. Daarin een bar om de geheime zender onder te brengen.

 

Alles valt bij dit station prima op zijn plaats. Hier en daar wat aan de muur, een gezellige sfeer en leuke mensen. Een stamtafel om dit geheel compleet te maken stond aan begin van de studio.

 

De hele dag werd er van vinyl gedraaid en de zender werd rond 12 uur uitgeschakeld.

 

Ik wil dit station bedanken voor de drankjes en hapjes