28-11-2008                            PMT                                       Door: Wilco

Het is vrijdagmiddag en het wordt eens tijd dat we wat dieper Twente intrekken dan waar we de laatste tijd zijn geweest. Door de mooie dorpen die Twente schoon zijn, kom ik aan bij de PMT (Piraten Moat Tilligte).

 

Het signaal dat al knetterhard te horen was op de autoradio in Ommen, dus was ik wel erg benieuwd wat hier werd gebruikt. Als eerste viel me de megagrote tent op. Maar dat was niet alles: de teamleden vertelden dat ze alles in eigen beheer hadden. Nou ja alles?

 

Eigen mast?

Niet helemaal dus. De mast, die is geleend, maar niet omdat ze geen eigen mast hebben. Integendeel, zelf hebben ze een veel hogere dan de 65 meter die er nu staat. Maar door de slechte ondergrond durfde het team het niet aan om de constructiemast met een grote kraan op deze locatie te plaatsen.

 

In de tent draait alles om verlichting. Een complete lichtshow is aan het dak van de tent gemonteerd en voorzien van rookmachines en noem maar op. Een magistraal geluid komt uit een arsenaal aan boxen en alles is compleet met planten aangekleed. Fantastisch ziet het er uit, maar daar komen we niet alleen voor.

 

De keuken

De keuken van de piraat, daar zijn we altijd het meest benieuwd na, en deze ziet er ook gelikt uit. De studio is geheel opgetrokken uit aluminium, een klasse materiaal.

 

Je kan merken dat we in Twente zijn. Alles is voorzien van vinyl en hiervoor staan 2 platenspelers van Skytex 3020 opgesteld met erachter een Soundcraft Spirit ES mengtafel.

Ook staan er 2 verschillende CD-spelers opgesteld maar deze worden niet tot nauwelijks gebruikt.

 

Software processing

Over de processing valt wel wat meer te zeggen. Dit gebeurt digitaal vanaf een PC met het programma Multimax. Ze hebben er deze keer wel een leveler voor gezet van Symetrix, de 422.

 

Dat is goed te merken, het geluid klinkt rustiger dan de vorige keer zonder leveler, al klonk het toen ook niet verkeerd. Wil je er ook eens mee spelen? De software is op deze site onder ‘soundprocessing’ (deel 4) te downloaden.

 

Brrr, koud….

In de waterkou van 4 graden gaan we een kijkje nemen bij de zender. Een eigenbouw stuurzender staat opgesteld me een fabrieks eindtrap van het merk Nuova, type AF101. Deze is voorzien van 10 mosfets, die gezamenlijk een vermogen leveren van 2500 watt.

 

Antennepark

Het antennepark is 8 keer breedband van het fabricaat 3 sterren met koppelbalk van RVR hangt in de mast. Daar wil het team absoluut niet op bezuinigen. Deze producten moeten ervoor zorgen dat het signaal de boodschap overbrengt en dat doet het.

 

Ondanks dat in deze tijd het vermogen van 2,5 kW niet extreem hoog is, is de dekking door Nederland bijzonder goed te noemen, aldus een tevreden team.

 

We verlaten de zender nadat we hun eigen lawaaiige aggregaat te hebben gezien van 40 kVa, om vervolgens afscheid te nemen met PMT, Black Edition.

 

PMT Video

 

Eindtrap 2,5 Kw

Zendinstallatie

Processing

 

Eigen aggregaat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lamp voor verlichting mast 5kw

Kachel tent

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En zo verlies je never je pilsje