22-03-2008                   De Perronwachters                               Door Hartenboer

In dit lange weekend van de Paasdagen ben ik via e-mail bij De Perronwachters uitgenodigd. Ze draaien ergens vanuit een plaatsje in het noorden van Friesland. Het is bijna eind maart en winterse buien van natte sneeuw en wat hagel vallen uit de lucht op de rit naar dit station.

 

Voor het derde jaar houdt dit team hun Paasmarathon. Ik was hier 2 jaar geleden ook te gast toen ze een veelbesproken constructiemast van steigers hadden opgebouwd.

 

Mast

Dit jaar staat er een mobiele mast van 50 meter tophoogte met 8 maal verticaal 8 semi-breedband antennes erin van het merk DB broadcasting.

 

Zender

Er is voor deze marathon gekozen voor een BGY-33 breedband stuurzender die op zijn beurt het vermogen aan een Elenos eindtrap van 1 kilowatt geeft. De zender staat afgesteld op 94.40 MHz in stereo en RDS. Voor de stereo gebruiken ze een R&S-stereocoder, 16 maal sampler, en een Katruud Pira 32 RDS.

 

Processing

De welbekende Behringer 1000 gebruiken ze als mengpaneel met als soundprocessing een TC triple C compressor met als voorzet de Symetric leveler. En er staat ook nog Virtulizer Pro DSP2024P voor de spraak. De muziek bij dit station komt van CD en uit de PC .

 

De woensdag voor de Pasen is dit team van 11 man gestart met de marathon. Het kostte hen een hele week met hulp van vrijwilligers om dit hele gebeuren van de grond krijgen. Het is de de bedoeling dat tweede Paasdag om 18:00 de stekker eruit gaat. Daarmee is hopelijk een goede volbrachte marathon ten einde.

 

Artiesten

Op de zaterdag en zondag kwamen verschillende artiesten live op het podium hun repertoire ten gehore brengen, Het ging o.a om Sandra, Tjeerd, Tjanning, Turbo M, Lytse Hille, Rudi, Jappie de Sfeerbeer, Hepie, Grutte Geart en Jan Flamingo.

 

Ik kom bij een hoop piratenstations, maar dit was echt zeer professioneel opgezet met een aparte ruimte met snacks en een ruime bar om de inwendige mens van drinken en eten te voorzien. Er hangt een zeer gezellige sfeer bij dit station met de vele bezoekers die in de mooie aangeklede locatie aanwezig zijn.

 

Luchtkanon

En deze dag waait er een koude wind hebben ze in de studioruimte aan het plafond een groot heteluchtkanon gehangen, die voor een zeer aangename temperatuur zorgt.

 

Ik wil dit team bedanken voor de gastvrije ontvangst en tekst en uitleg.

 

Studiogasten

 

 

 

 

 

 

Kan ook voor het tooien van een mast een zware auto gebruiken

 

 

 

 

 

Soundprocessing

 

 

 

 

 

 

 

Geluidinstallatie voor de artiesten