25-04-2008                Station Plankgas                       door  Ruud de Gulle lach

Alweer het derde jaar dat dit team een marathonuitzending verzorgt vanaf het Sallandse land. Ze zijn twee keer in het jaar te beluisteren en nu het laatste weekend van april voor de eerste keer in 2008.

 

Om een uur of twee stond de zender goed aan de band. Helaas waren er kleine opstartproblemen. De stuurtrap werd eerst wat te heet en nadat dit was opgelost ging het perfect en dit allemaal op de 94.5 MHz in stereo en RDS.

 

Een mooie locatie hadden ze weer gevonden, waar een grote tent stond, de welbekende mast en de grote zwarte aanhanger met het Plankgas-logo. In de aanhanger stond de grote zendkast.

 

Zendkast

De mast had een hoogte van 65 meter  met daarin 6 hoog vermogen dipolen. Het vermogen was dit keer zon 10.000 Watt afkomstig uit de Telefunken-kast. De combinatie deed zijn werk prima, want van heinde en verre kwamen de afstandsrapportjes.

 

In de grote tent was alles prima voor elkaar. Veel sta-tafels en goeie kachels (al was het niet zo koud meer). Het draaimeubel bevond zich naast het podium zodat je mooi de tent in kon kijken.

 

Dit team draaide voornamelijk vanaf de zwarte schijf en ze hadden twee nieuwe draaitafels van Technics gekocht. De enkele CD die er werd gedraaid verdween in een dubbele CD-speler van JB Systems. Dit alles was aangesloten op het Behringer mengpaneel, type VMX1000.

 

Soundprocessing

Onder de draaibar stond het bekende kastje van de mensen van Plankgas met daarin o.a. een aantal apparaten van Behringer met als hart van de soundprocessing de MDX-8000. Daarvoor stond een leveler van Symetrix en een Ultrafex  die meehielpen om weer een mooi geluid aan de band te zetten.

 

De SMS-jes kwamen binnen via de laptop en werden uitgeprint. Het printerpapier was haast niet aan te slepen want  de reacties  kwamen wel binnen.

 

Artiesten

Voor de vrijdag liep het mooi vol  en was het goed gezellig in de tent. Op zaterdag en zondag stond nog een paar artiesten in de planning, onder wie op zaterdagavond Henk Wijngaard en op zondag Gerard Schoonebeek.