02-08-2008                                    Radio Plof                  Door: Kroepoek
Radio Sambuca en de Firma DDB gingen een weekend in Twente draaien en ik moest maar even langskomen om een impressie te maken. Nou, bij deze dan.

Aankomst
Toen ik aankwam op de locatie viel mij als eerste de gigantische tent op. De jongens verwachtten dus veel bezoekers. Alles was aanwezig voor een goed weekend, niks was vergeten. Van een wc-wagen tot een slaapplek voor de dj's.

 

Een aggregaat stond er om elektriciteit op te wekken. Binnenin de tent stond een grote bar met daar achter een groot draaimeubel dat was gebouwd van steigerpijpen.

Jong team
De jongens van dit team zijn nog jong, maar dat maakt niks uit: want piraat is piraat. Als het soms niet helemaal wil werken, zijn er altijd mensen met meer ervaring die willen helpen.
 

Antennepark
Als mast werd een verrijker gebruikt, met een hoogte van om en nabij de 30 meter. In de mast hingen 4 gesloten breedband dipolen. Die zie je niet vaak maar ze werkten heel goed volgens het team.
 

De zender bestond uit een eindtrap van Prais 1000 die 800 watt gooide. De stuurzender was een Esse EXC22. Het hele setje was fabrieks en dat had ook de voorkeur van de jongens, die duidelijk voor kwaliteit gaan.
 

Studio-apparatuur
Twee Citronic platenspelers voor het vinyl en een dubbele XXL cd-speler voor de cd's stonden in de studio. De DX1000 van Behringer zorgde voor het mixen van deze audiobronnen. In de tent stond een klein mengpaneeltje om de volume van de luidsprekers in de tent te regelen.

 

Soundprocessing hadden de jongens ook, diverse kastjes van Behringer gebruikten ze. Deze stonden alleen nog niet goed afgesteld. Tenslotte nog een Katruud stereo/RDS.

Catering
Buiten naast de tent stond een grote koelwagen met meer dan genoeg drankjes om de bezoekers te koelen. Er waren ook gehaktballen, maar die waren niet warm dus ik kon ze helaas niet uitproberen.

Jongens bedankt voor de gastvrijheid en misschien tot de volgende keer.