23/24-03-2008             Studio RMBL                                     Via mail 

Het paasweekend gaat de geschiedenis in als onze kennismaking met Duitse etherpiraten. Zelf bezochten we Kuhstall Rocker, en we kregen foto’s en teksten toegestuurd van het piratenteam Studio RMBL, ook ergens in Duitsland.

Leenmast

Een station dat kampte met de nodige tegenslagen, zo lazen we in e-mails. Na 6 weken voorbereiding voor een Paasmarathon is een dag voor de start de mast van 44 meter hoog geknikt.

Het station moest daardoor met een leenmast werken. De mast met een lengte van 30 meter, werd beschikbaar gesteld door het Fehntjer piratenteam.

Eindtrap

In de mast hingen maar twee dipolen in plaats van de gebruikelijke acht. Het vermogen kwam uit een Prais-eindtrap met 750 Watt op de klok, later werd het nog iets verhoogd naar 850 Watt. De sturing werd geregeld in Nederland.

Studio RMBL is de afkorting van vier piraten, namelijk Renaldo, Malaga, Baloo en Latino. Voor deze gezamenlijke marathon hadden ze de studio opgebouwd in een schuur, die was omgetoverd tot een leuke party ruimte.

De locatie was super opgebouwd, en de marathon trok veel bezoekers. De stemming zat er goed in.

Nederlandse muziek

Ook in Duitsland leeft het piratenleven al enige jaren. Dat komt doordat steeds meer Nederlanders in Duitsland komen te wonen. Maar ook dat vele Duitsers graag Nederlandse muziek horen.

De studioapparatuur bestond uit een Behringer mengpaneel. Ook van dat merk was de processing airchain. In serie stonden een Mastercom, Denoiser, Edison, Ultrafex en voor de spraak gebruikten ze de bekende Virtualizer.

Het team gaat de grote mast repareren, heeft men aangekondigd en dan: gaat het weer goed los.

 

Studiogasten

 

Het opbouwen van de mast

 

 

De zender

 

 

 

 

 

Processing