28-03-2008                               Het Relaxteam                                   Door Hartenboer                                                 

Deze impressie begint in mijn mailbox waar ik in een week tijd twee verzoeken vond van vaste luisteraars van het Relaxteam met de vraag of ik niet een keer bij dit team zou kunnen kijken. Natuurlijk voldoe ik graag aan dat verzoek en nadat ik contact had gezocht met dit team was ik welkom.

 

Mast

Bij aankomst in het dorp in de bebouwde kom verwonderde ik me over de hoogte van de mast. Ruim 35 meter boven de grond met bovenin 4 Heidezicht antennes, afgepiekt op de 104.10 MHz.

Wel een verhaal apart is het plaatsen van deze mast door hoogwerkers. Verschillende kranen zijn nodig geweest om dit gevaarte de lucht in te krijgen, waarbij de stoeptegels braken als luciferhout onder het gewicht van de zware kraan.

 

Zender

De zender bestaat uit een Spaan-sturing met erachter de befaamde blauwe dubbele CX van dezelfde bouwer. De set levert een vermogen van ruim 800 Watt. Stereo en RDS zijn van Katruud, namelijk de 16 maal oversampler en de Pira-32.

 

Processing

Het mengtafel is de Behringer Eurorack MX 2802. Verder gebruiken ze voor de soundprocessing, de leveler AGC 422 Symetrics, de Ultrafex 3200 van Behringer en Triple C van TC Eelectronics. Voor de spraak stond er de Virtulizer Pro DSP2024p. Tenslotte zag ik ook nog een schaararm voor de microfoon, de Behringer B1.

 

De muziek kom van CD en een PC met Ots-dj. Op de harde schijf staan ruim 60.000 hits.

 

Het Relaxteam bestaat uit de Relax(e)man zelf, Jacob de Atletico, Bappie en de firma Klankmaker. Over Jacob is al veel gemeld vanwege het ernstige ongeluk dat hij heeft gehad. Op collegasite EPC worden door zijn maten bijna dagelijks de vorderingen van Jacob gemeld.

 

Ik wil het Relaxteam bedanken voor de medewerking en de gastvrijheid. Wie meer wil weten over dit station kan een kijkje nemen op  www.relaxteam.nl.

 

Terug rijdend in de auto met de klanken van dit station op de autoradio, moest ik denken aan de foto op een mobiele telefoon die gemaakt is van Jacob in het ziekenhuis. De berichten over zijn herstel zijn goed en ik ben van plan om hem binnenkort een keer op te zoeken, vast en zeker.