23-05-2008                Radio Roadrunner                               Door: Gup

Vrijdag was het zover. Een lid van de Radio Roadrunner werd 23 jaar jong en dat moest natuurlijk gevierd worden. Via de radio. De uitzending werd gehouden via de 94.50MHZ  in stereo en RDS maar dit team kreeg te maken met tegenslagen. 

 

Tegenslag

In de middag was het signaal in de ether. Een zender van het type R&S stond de draaien op 10.000 Watt. Na een tijdje begon de RS2024 toch kuren te vertonen en zelfs met wat andere laden werd het er niet echt beter op.

 

Andere zender

Een andere piraat bood een vervangende zender aan. De zender was goed voor 2,5 kW en was van het merk DB. De DB-kastjes worden steeds meer gezien bij de piraat en  deze zijn ook plug en play. In de mast hing een fabrieks hekwerk. Zes rondstralers moesten het signaal overbrengen wat uiteindelijk prima werkte.

 

Soundprocessing

De soundprocessing van dit station kwam uit  de Aphex big bottom en om het af te maken de bekende Combinator MDX8000 met daarachter de Edison stereoverbreder. De SC204 van Rood diende als stereogenerator.  

Het mengpaneel was dit keer een Skytec en er werd veel van singel gedraaid. De platenspelers zagen er netjes uit en waren van het merk Skytronic. Al met een prima sound en goede kwaliteiten. De 2024 Behringer echobak werd gebruikt voor de spraak. 

Studio

Bij aankomst was het nog niet zo druk in de tijdelijke studio maar na een half uurtje werd het lekker gezellig. Een tijdelijke bar hadden ze getimmerd en hier en daar stonden een paar staantafels. Ook waren er nog wat shirten en borden opgehangen om alles een beetje te verfraaien. Kortom een gezellige omgeving met een lekker flesje spraakwater.

 

Het was de bedoeling om de hele dag te draaien maar dat is uitgelopen tot de volgende dag rond een uur of  twee in de nacht.  

Ik wil het station bedanken voor de sapjes en hapjes en tot de volgende keer.