01-03-2008                Rode Baron en zijn Vriendjes                      Door KB

Op reportage bij een weekendmarathon die al vroegtijdig is begonnen, namelijk op donderdagavond rond de klok van half zes. Rode Baron en zijn Vriendjes zijn aan de band tot zondagavond. Alles gaat goed en er zijn helemaal geen problemen met de opbouw.

 

En dit keer draaien ze ook niet vanuit een tent maar gezellig vanuit een cafe, warm en droog. Het lijk wel of tenten uit zijn of het komt vanwege de winter, al hebben we die niet echt gehad?

 

Roet

Zonder problemen maar niet voor lang maar niet met de studio zender of vanwege het AT. Neen, drukte op de band gooit behoorlijk roet in het eten. Vanaf vrijdag ging het al mis en nu weer. Het is niet meer leuk op deze manier vertelde het team, maar wat kan je eraan doen?

De band wordt compleet dichtgespijkerd en steeds minder frequenties blijven over.

 

Eigenlijk gebeurt dat bijna elke week en dat is jammer vooral voor de luisteraars. Het team heeft daarom noodgedwongen de 96,50Mhz moeten verlaten om vervolgens op de 99.70Mhz verder te gaan, wat gelukkig wel goed ging en vrij was.

 

Zendapparatuur

De zender is van het merk RVR en goed voor een vermogen van 1kW. Helaas konden we de zender niet goed zien. De 1000Watt werd gevoed aan 4 antennes op een hoogte van 30 meter.

 

Eerst stroomde het vermogen nog door een koppelbalk van DB. Ook de 4 fabrieksrossen waren van DB. Op 30 meter stond de mast terwijl hij veel hoger kan maar vanwege de storm staat hij op dit moment op een zeer lage hoogte. Het blijven tenslotte windvangers.

 

Processing

Ouderwets goed, heerlijk weer met een MDX8000 van Behringer, een 4-band processor maar deze staat er niet alleen achter. Een Aphex Compellor 320A, een Ultrafex Pro ex3200 en een Virtualizer DSP1000 maken alles af.

 

Ik wil het team bedanken voor de uitnodiging en voor de aangeboden echte sapjes een keer.

 

Filmpje