03-10-2008                               SRV-team                                            Door: Jacob

Na een nattige voorbereiding was het vrijdag toch zover. Met enige opstartproblemen door de beveiliging in de stroomvoorziening (16 ampère aardlek en de beveiliging in de haspel) was het signaal rond een uurtje of half 3 in de lucht.

 

Zender

Na de eerste paar uur met 1 kW gedraaid te hebben, zijn de overgeschakeld op het volle vermogen. Even een paar tellen eruit en dan staat er 2 kW op het apparaat.

 

De zendopstelling bestond uit een RVR ptx-100 analoog en een Elenos-eindtrap, de T1800. Het setje stond afgesteld op de 95.1 MHz.

 

Mast

de mast was volledig mobiel en had een hoogte van 50 meter en met 4 antennes van het merk DB Broadcast werd het signaal verspreid.

 

En dat het signaal hard was, was te lezen op het ontvangstforum van Friesland en op te maken uit de ontvangen SMS-berichten. Van Lelystad, Enkhuizen tot zelfs Ameland en Zuidhorn (Gr.) kwamen de SMS’jes binnen.

 

Soundprocessing

De sound van dit team was ook prima voor elkaar. Hiervoor hadden ze als leveler de Behringer Combinator in gebruik en als eindprocessor stond er een echte Orban 8100A.

 

De geluidsmixer bestond uit de bekend Behringer DX1000. Hier waren een dubbele CD-speler van Skytec aangesloten en verder een laptop vol muziek.

 

Het was het gehele weekend gezellig in de tent. Volgend jaar is er zeker weer een marathon, heeft het SRV-team beloofd.