16-08-2008                            Schrik van Geesteren                           Door: Wilco

De Schrik van Geesteren is de winnaar van Twente, in mijn optiek. Druk was het in Twente. Meerdere stations hebben van frequentie moeten wisselen door de gigadrukte, maar dit station had er geen last van en bleef op de 97.60 MHZ lekker ongestoord draaien.

 

Uitstekende platenkeus

Een jong team maar wel een goed team met een uitstekende platenkeus en een mooi stukje geluid. Uiteraard kan alles beter, volgens het team dat nuchter reageert. Buiten dat het team mooi vrij aan de band zat, kampten ze ook wel met enkele probleempjes. Met name de stroomvoorziening die ervoor zorgde dat de zender elke keer werd uitgeschakeld.

 

Oorzaak de koeling van de sapjes: als die aansprong werd er teveel van het net gevraagd en hierdoor sloeg de beveiliging aan waardoor men helemaal zonder stroom zat. Een ander aggregaat werd er bijgeplaatst. Toen ging het goed, maar het team kende nog een probleem. Het overslaan van het vinyl.

 

Naalddruk

Ik hoorde dat ook wel en dacht zelf aan de ondergrond door bijvoorbeeld houten planken maar dit kon onmogelijk. Op vier betonnen vloerplaten van 800 kg stond de studio, als dat geen vastigheid is. De oorzaak bleek wat anders: een te licht afgestelde naalddruk zorgde soms voor het overslaan van de platen. Een simpele oplossing door de druk iets zwaarder te zetten.

 

Het team dat bestaat uit 5 man is op donderdagavond begonnen rond de klok van 10 uur en zou doorgaan tot zondagavond in de late uurtjes. De 60 meter mast zorgde ervoor dat het signaal ver buiten de streek te horen was.

 

Zender

Het vermogen van 2 kW kwam uit de Elenos-eindtrap. De antennes zijn van de bekende zaak Veenstra waar ook de koppelbalk vandaan komt. Zes maal verticaal staat hier gepositioneerd.

 

De processing is een DSPX-Mini die scherp staat afgesteld maar een erg mooi geluid produceert. Het mengpaneel is van Behringer DX-1000 met erachter 2 draaitafels van Skytec type TEC3020 met Cortofon Concorde elementen.

 

Overal wespen

Ondanks alles voelde ik bij dit team niet erg prettig want een wespenplaag zorgde ervoor dat ik steeds links en rechts keek. Het team kon er weinig aan doen en probeerde ook de wespen tegen te gaan wat wel een beetje lukte maar verder bleef het dramatisch.

 

Ik geef niet snel een oordeel over de platenkeuze van piraten maar dit station was grandioos vond ik. Maar gelukkig: smaken verschillen en er was keuze zat dit weekend op de band.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees bovenste tekst..