31-07-2008                                    Soat FM                    Door: Kroepoek
Dinsdagavond gaf de tuner een signaal aan van 70 dB op de 94.50. Het harde signaal was van Soat FM uit Zuid-Twente.  Direct op fiets er naar toe en vragen of ik een impressie mocht maken? Tuurlijk was het antwoord.

“Hoelang gaan jullie door?” was de vraag.  “Totdat het bier op is haha”. Duidelijke taal, want er stond nog wel wat. Uit eindelijk werd het zondagavond omdat daarna jongens uit Saasveld het graag over wilden nemen.

Van Westerbork tot Arnhem was de ontvangst goed, maar daar ging het bij de jongens niet in eerste geval om. Gezellig is het altijd bij deze jongens en daar gaat het natuurlijk ook om.

Rondleiding
De mast was een mooi en simpel ding van 47 meter verticaal. De mast was binnen 2 dagen in elkaar gelast. Knap werk en vier mooie breedbanders stonden boven in te pronken.

De rondleiding werd doorgezet en we kwamen bij de zender, die ik direct herkende. Een nette Elenos T1800, die populair is in deze omstreken, maar ook in West-Overijssel. Voor de eindtrap een stuurzender van RVR, type TEX300. Die hoeft niet vol gas te draaien, een kleine 60 watt kwam eruit

Aanmanningsbrief
De brief is binnen hoorde ik via de radio, aangezien ik weer op het punt stond te gaan kijken wou ik de brief ook wel even zien. Hij mocht wel op de foto. Het was geen dwangsom maar een aanmaning. Apart, maar dit zal zeker met het nieuwe mastenbeleid van de gemeente te maken hebben.

Opvallende studiogasten
Studiogasten waren er genoeg. Sommige waren erg opvallend. Eerst liep er een rare man rond met een Omnia shirt aan, die zowat werd aangevallen door een paar lokale Orban-freaks. En later had ik toch nog een handtekening te pakken van de filmsterren van de 3-meterband. Mijn avond kon niet meer stuk.

 
Naam
Ik kon mijn nieuwsgierigheid na een paar uurtjes niet onderdrukken en vroeg het toch maar heel voorzichtig, waar staat dat nou voor: Soat FM? Of zijn jullie gewoon een stel viespeuken bij elkaar? “Nee” was het antwoord, “Station Onbenullig Aftank Tijgers”  Fouter kan haast niet.

Afsluiting
Zondagavond ging de zender uit, nadat dokter Bernard voor de laatste keer was gedraaid. De herkenningstune van dit team. Daarna werd er nog even verder gedraaid en kan de zender mooi afkoelen.

Jongens het was enorm gezellig de afgelopen dagen, bedankt voor de gezelligheid en de drankjes.

 

Studiogasten

  


 
 

 

 

 

 

Deze jongen kan niet kiezen

Nog slecht van de dag ervoorStudiogasten