03-08-2008                            Station MG                                         Door: Gup

Vrijdag kreeg ik telefoon of ik een biertje wilde komen halen bij de firma MG om daarna een impressie te schieten. Geen probleem natuurlijk. De firma MG is een groepje jongens dat af en toe een marathon draait in Zuidoost-Drenthe. Dit keer op de 95.10 MHz  in stereo en RDS. De zender ging donderdag aan om tot maandag zijn werk te doen.

 

Mast

De mast is dit keer een huurmast die nog maar kort in de verhuur is. De mast was geheel mobiel en staat op een hoogte van ongeveer 50 meter te pronken met zijn 6 breedband antennes. Het team was zeer tevreden over de mast en de verhuurders, die de mast zelf opbouwden en afbraken waardoor het team alleen nog maar de zender hoefde in te schakelen.

 

Zender

De zender heeft dit keer iets meer vermogen dan bij de vorige marathon. Een tiptoetsen stuurzender met een enkele mosfet stuurde met 250 Watt de eindkast DB6000 in die daardoor een vermogen leverde van ong 5 kW.

 

Deze zenders zie je ook steeds meer en ze werken naar gehoord te hebben probleemloos al werd het wel een beetje warm in het zenderhokje. De combinatie van zowel zender als mast straalde goed weg aan de SMS-jes te horen die bij Utrecht nog een goede ontvangst meldden. Het team hoefde zeker niet klagen.

 

Soundprocessing

Deze soundprocessing hebben we vaker gezien tijdens impressies, maar toch nog even van boven naar beneden: Autocom, Aphex Exciter, Ultramizer en Edison. Ze gebruikten verder een fabrieks stereocoder en RDS-systeem. Het setje compleet klonk prima en daar viel niet over te klagen.

 

Er werd bij dit station ook best veel van vinyl gedraaid en daarvoor stonden 2 pick upjes opgesteld. Het mengpaneel, de allerbekende DX1000 in het midden met daarboven de controle-unit voor de dubbele CD-speler. Ook was er een laptop aanwezig om verzoekje op te zoeken. Het geluid in de tent was verder prima geregeld en klonk goed.

 

Studio

De studio stond in een tent die was opgezet in een weiland in de omgeving van Zuidoost-Drenthe. In de tent was achterin een draaigedeelte opgezet met een bar en voor de rest was de tent gevuld met stamtafels. Er hing een gezellige sfeer in de tent maar door het weer moesten de zijkanten gesloten worden. Het team had ook een Dixie (mobiele wc) staan die inmiddels met persoon en al horizontaal heeft gelegen.

 

Gehaktballen

Ook heb ik nog even een gehaktbal getest namens het Klompenboerteam want ja een bodem moet ook gelegd worden. De gehaktballen zaten op een dikke 7,5 en waren daardoor prima te eten.

 

Ik wil het station tot slot bedanken voor de aangeboden sapjes en het balletje en tot de volgende marathon.