15-12-2008                                        Superstar                                 Door: Wilco

Het is maandag en niet echt een dag dat ik op impressie ga. Het einde van het jaar nadert en we zorgen ervoor dat we op het werk alles rustig afsluiten. Om in 2009 weer met volle kracht er tegen aan te gaan. En zo denkt Superstar radio ook een beetje. Het is vandaag ook de laatste uitzending voor dit jaar en in 2009 zien ze wel weer.

 

Rommelmarkt

Superstar: een naam die is bedacht op een rommelmarkt. Een mengpaneel werd gekocht van het merk Superstar en voila de naam is geboren. De twee broers die verantwoordelijk zijn voor de uitzendingen zijn al jaren actief op de 3-meterband. In 1997 zijn ze zelfs uit de lucht gehaald, al was het niet onder deze naam maar onder de Zilveren Vogel.

 

Mosfet

De tijd vliegt en alles wordt meer en groter, al is dat niet zozeer aan de orde bij dit station. ‘Wij draaien nu met een enkele mosfet goed voor een kleine 300 watt en we zijn er wel tevreden mee. Het gaat al geruime tijd goed en dat is uiteraard afkloppen. Ook de mast is niet magistraal hoog en staat 5 boven de nok uit met een totale lengte van 13 meter met erin een enkele breedband antenne.’

 

Het team vervolgt: ‘Een bewuste keuze. We hebben wel een hogere mast maar door het mastenbeleid vinden we het wel goed. Dertien meter, al is het verlangen naar iets hoger wel aanwezig maar we draaien liever wat lager en minder vermogen, dan op deze vaste locatie eerder gepakt te worden’, aldus hun filosofie.

 

Studio

De studio is klein en naar schatting kan er zo’n 13 man in en dan is het proppen, maar daar doen ze het ook niet voor. ‘Uitzenden op de FM-band is gewoon een grandioze hobby. In de studio staan verschillende pick-ups. Een Numark TTX1 en een BST PR300. Opvallend is dat beide spelers 78-toeren aan kunnen maar dat er geen 78-toeren platen aanwezig zijn, toeval dus.

 

Schuiflade

Bij dit station wordt veelal van vinyl gedraaid. De platenbakken zijn doormiddel van een schuiflade onder de studiotafel bevestigd. Daarnaast staan ook vele platenbakken op de grond. Ze draaien ook van CD en hiervoor wordt een dual CD-speler gebruikt van Gemini, de CD200. Als hoofd staat een Behringer mengtafel, type DJ700.

 

Processing

Processing, nou die is er niet en is er geen stereo aanwezig maar wel RDS. De klanken klinken ondanks alles niet eens zo slecht. Het is anders maar slecht? Nou nee. Het geluid wordt enkel maar opgepept door een 2 x 10 kanaals equalizer.

 

 Filmpje Radio Superstar

 

Stuurzender

 

Kijkje in de eindtrap

Met als fet de SD2932

Equalizer onder voor het geluid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gebroeders Superstar

Gast DJ