21-06-2008                Trots van Barger-Oosterveld                           Door: Gup

Van 19 tot 22 juni was het weer zover. De jaarlijkse marathon van station TVB vanuit Zuidoost-Drenthe. Het station ging donderdagavond van start gegaan via de 95.10 MHz in stereo en RDS en ze hebben de marathon zonder te veel problemen uit kunnen draaien.

 

Aggregraat

Het team werd een aggregaat beschikbaar gesteld die splinternieuw was en een kleine 160 kVA kon leveren. Ook al was de aggregaat nieuw, deze sprong dit weekend toch meerdere keren in de beveiliging omdat de zender soms teveel stroom trok.

 

Mast

De mast is niet veel anders dan vorig jaar. De vaste mast werd dit keer opgezet met 6 breedband fabrieks antennes en dat alles op een hoogte van  een dikke 70 meter.

 

AEG-zender

Omdat de R&S-zender niet zo beviel en het vermogen ook eigenlijk niet genoeg was werd er een AEG-zender aangeschaft die goed was voor een 13 kilowatt op de klok. We zien deze zenders nog niet vaak, maar ze werken prima, aldus station TVB.

 

Soundproccesing

De proccesing is ook geupdate bij dit team. De stap is gezet van de Combinator (Behringer-set) naar de o-zo bekende en veelbesproken Omnia One. De Omnia klonk prima bij dit station maar er werd nog wel veel mee getest en geprobeerd om het ultieme sound te behalen.

 

Achter de Omnia One stond het RDS2000-systeem te ratelen. Een Clubmate-mengpaneel werd gebruikt om alles te sturen met daarnaast stonden de Marantz CD-spelers die eigenlijk helemaal niet zoveel gebruikt werden.

 

Bij dit station werd namelijk 99% van vinyl gedraaid, zowel overdag als nachts. De platenspelers die gebruikt werden, waren van Technics SL1200 die samen met de Bananas-elementen alles hits moesten afspelen.

 

Studio

Dit keer draaide het team niet in een tent maar er werd weggedraaid vanuit een kroeg in de buurt. De verbinding tussen zender/mast werd gemaakt met een straalverbinding die eerst wat problemen veroorzaakte maar uiteindelijk toch prima werkte. Achter in de kroeg was het draaigedeelte opgezet en er hing een heel gezellige sfeer.

 

Het team ging door tot in de late uurtjes en de volgende morgen waren er ook wat lange gezichten te zien achter het mengpaneel. Maar nog steeds werd er klakkeloos van vinyl gedraaid. De duim omhoog voor dit piratenstation. De verzoekjes kwamen bijna landelijk binnen.

 

Ik wil het station bedanken voor de drankjes en hapjes en tot volgend jaar.