27-02-2008                            Turbo FM                               KB

Na een lange tijd zijn we weer eens op pad geweest voor een impressie. Maar wat nog langer is geleden, is een bezoek aan piratenstation met een voor deze tijd relatief laag vermogen.

 

Slaapkamerpiraat

Twee jaar zijn ze inmiddels aan de band, eerst vanuit de slaapkamer, maar dit werd te druk en na anderhalf jaar was het welletjes. Als slaapkamerpiraat bestond dit team uit 2 man, 2 broers eigenlijk. Vanwege de drukte door de verhuizing naar de nieuwe studio is de zender een half jaar uit de lucht geweest. En die nieuwe studio mag er wezen.

 

Turbo FM is waar we zijn, draaiend op de 98.10 Mhz in stereo en inmiddels is de groep wat groter geworden. Ze bestaat uit een piratenclub van 6 man. Dit station is duidelijk nog in ontwikkeling maar ze nemen de stap niet al te groot. Tevreden zijn met de dingen die je hebt en dat is een gezonde insteek. Toch vinden er steeds veranderingen plaats en dat zie je altijd bij een piraat.

 

Zendapparatuur

De mast is een constructie van 18 meter hoog met erin 2 Rossen die een vermogen aankunnen van 1000Watt. Enkel, dit team draait met een vermogen van 120Watt uit een BLF177. Een andere eindtrap daar zitten ze aan te denken en die komt er ook. Iets meer gas erop is toch wel lekker in deze overvolle band.

 

Audio

Vinyl en CD dat is de keuze die ze hebben als muziekbron, maar het team geeft de voorkeur aan vinyl. Inmiddels staan er over 1700 singels en dit aantal groeit hard. De opgeruimde studio is voorzien van een Behringer mengtafel, de DX1000, met erachter 2 platenspelers van US-Blasters, type USB736-DJ, en een dual CD-speler van Koolsound, type CDX210.

 

Soundprocessing

De processing is simpel maar klinkt toch niet verkeerd. Een Mastercom MDX1600 staat er achter om het geluid en extra tintje te geven.

 

Verder is alles ruim opgezet en er is genoeg ruimte om ook de bezoekers een plaats te kunnen geven bij dit station dat groeiende is.

 

Ik wil het team bedanken voor de uitnodiging en gastvrijheid en zeker tot de volgende keer.

 

Filmpje Turbo Fm

 

 

Ontvangstantenne voor de keet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De oude keet maar daar is nox meer vanover