14-06-2008                            Vinyl Trio                                            Door: Wilco

Wis en Waarachtig, Wie van de Drie en de Condor Sekte vormen samen dit station. Het is de eerste keer dat deze doorgewinterde bekende piratengroepen samen een marathon draaien. De formule loopt gemeerd, als een geoliede machine en zorgt ervoor dat alles draait.

 

Reservezender

Alhoewel alles? De zender van 5 kW werkte niet. Op zich niet zon probleem. De leverancier die de zender zou leveren, probeerde deze nog te repareren, maar een defect relais gooide roet in het eten bijna. Dit werd opgelost door een andere zender te leveren, totdat de andere 5kW klaar is.

 

Voorlopig stond er een paarse Prais 5kW te draaien die alleen 4,5kW leverde op de meter. Een RVR-stuurzender stond ervoor om de Prais op te peppen.

 

Mobiele mast

De mast, die is ook van het kaliber van een mooi stukje staal. Goed voor 65 meter is deze mobiele mast met erin 6 eigenbouw breedband dipolen maar wel een fabriekskoppelbalk.

Dat het geheel werkte dat was wel duidelijk. Vanaf de Waddeneilanden tot aan Antwerpen kwamen de verzoekjes binnen.

 

Ommen of Twente

De stemming zit er goed in bij het team op het Sallandse gras of was het nu net de Twentse weilanden. Het team zelf denkt dat ze in Salland zitten. Ik had zelf ook al gemerkt dat we op een grens gebied waren van Ommen en Twenterand maar waar we nu precies zitten, daar zijn de meningen verdeeld onder. De grens loopt hier wel raar.

 

De stemming was niet altijd even goed en zeker niet in het begin en dat is ook goed voor te stellen. In de avond van donderdag op vrijdag is bij 1 van de teamleden 600 singels gestolen uit de auto. Een nachtmerrie voor elk piraat maar soms gebeurt het.

 

Platen terug, en snel!

Het teamlid dat dit overkwam had op dat moment geen zin meer in de marathon en dat is logisch. Buiten de hoge schadepost om zaten er veel platen tussen die emotionele waarde hebben en die zijn onvervangbaar. We verzoeken ook om deze platen terug te brengen en daar staat een goede beloning tegenover. Ze zijn een vrij team voor iedereen toegankelijk, maar voor sommigen dus iets te vrij.

 

EK-wedstrijd

Vrijdagavond was het de wedstrijd Nederland-Frankrijk en ook dit team wil dit niet missen. Een beamer met een grootscherm werden opgehangen in te tent en met een score van 4-1 was veel van de schade weer goedgemaakt. Enkel de volgende dag was er toch nog schade en vooral in de bovenkamer onder wie bij mij.

 

De ballentest

De aangeboden drankjes liet ik wel eventjes staan en ook de gehaktballen, maar ik mocht niet eerder weg voordat ik ze had geproefd. Hier had ik dus geen zin in, dus ze krijgen een schikking met als cijfer 9+. Wel gezien, maar niet geproefd. Na wat uurtjes gezelligheid waagde ik me toch wel aan de BBQ en die was perfect voor elkaar, zeker met de topkok.

 

Studio-apparatuur

In de studio werd voor bijna 100% van vinyl gedraaid maar ook staat er en dual CD-speler van Skytec type TEC2500. De platenspelers waren ook van Skytec, type TEC3020, met Concorde Ortofon elementen. Het mengtafel is de aloude in piratenwereld de Behringer DX1000.

 

DSPX-FM

Aan het geluid te horen was dit geen Behringer en dat klopte ook wel. Een DSPX-FM stond er te blazen om het geluid juist op de 3-meterband neer te zetten.

 

Dwangsombrief

Zou het allemaal nog goed dat was wel de vraag? De heren hadden bezoek gehad van de politie. Niet met het verzoek om de zender uit te zetten maar wel met de mededeling dat de brief eraan komt. Helaas gebeurde dit ook maar gelukkig voor het team was dat later dan verwacht. En dus werd zaterdagavond de stekker er voorgoed uitgetrokken.

 

Dit was ook het scenario dat het team van te voren had besproken.  Worden we zaterdag gepakt of een brief dan blijft de stekker er uit. Het is een keer mooi geweest.

 

Een gezellige middag was het maar helaas was mijn verblijf te gezellig om door te gaan naar de volgende piraat. Die heb ik dus heb gemist voor een impressie.

 

Filmpje Vinyl Trio

 

 

 

Prais eindtrap met de RVR stuurzender

 

 

Soundprosessing (midden) DSPX-Fm

 

 

 

 

 

Wie de film Alien kent moet dit niet onbekend eruit zien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een mooi oranje tapijtje speciaal voor de EK