06-12-2008              Vliegende Hollander                Door: Jacob

Gisteren ben ik maar eens op visite geweest bij de Vliegende Hollander, ergens draaiend in Friesland.

 

Bij aankomst zagen we direct de mast staan. Deze stond te pronken op ongeveer 30 meter hoogte met bovenin twee richters van RVR.

 

Flink kastje

Op weg naar de studio kom ik voorbij de zender en dus maar meteen even bekeken. Het is een flinke kast van RVR, de VJ2000 met een ingebouwde RVR-sturing, type PTX100lcd. Het setje stond op een goeie 2kW te blazen via de 88,3 MHz.

 

Veder lopend naar de studio lopen we gelijk de bar in. Het is een zeer mooie en ruim getimmerde bar en de gezelligheid straalt eraf. Je zou zo denken dat je bent beland in een bruin caf├ę maar dat is juist niet zo want wij zijn nog steeds op visite bij de Vliegende Hollander.

 

Soundprocessing

Aan de zijkant is de studio opgebouwd waar de DJ zijn gang kan gaan. Het geluid begint hier in een Yamaha-mixer. Daarna gaat het door de symetrix422-leveler in, dan de Warsanis-1400.

 

En dan als extra voor de bass en de zuivere hoge tonen beland het geluid nog een keer door de SPL Virtualizer. Dat dit setje zijn werk prima deed, was wel te horen aan het leuke frisse geluid.

 

Nog meer processing

Bij dit team is de soundprocessing ruim voorhanden, want op een foto zie je ook nog een setje met Harris multibandprocessor voorafgegaan door de Aphex Compellor. Maar dit setje was niet ingebruik.

 

Audiobronnen

Als audiobronnen stonden er de bekende snelstart-draaitafels van Technics, de SL1200 dus. Dat er veel van vinyl werd gedraaid kun je wel zien aan de enorme bakken boordevol met singles. Daarnaast hadden ze de software van OTS DJ ge├»nstalleerd voor muziek uit de pc. Ook stond er nog een Citronic dual  CD-speler.

 

Ik heb meerdere piraten in de bar gezien en was weer een zeer geslaagde avond.