18-12-2008                                                      Vrije Piraten                                     Door: Jacob

Vandaag eens op visite bij een marathon team dat in Friesland en ver daarbuiten een begrip is. Namelijk de Vrije Piraten. Ze zijn bezig met maar liefst een 2 weken durende marathonuitzending vanuit een café.

 

Een café?

Ja, want op de plaats van bestemming zien wij dat deze piraten zich in een café bevindt. Eerst moesten ze nog even wat verzoekjes voorlezen, maar toen heb ik kennis gemaakt. De ontvangst was prima. ‘Knip overal maar foto’s van’, kreeg ik te horen.

 

Omdat de zender en mast ergens anders stonden hebben we helaas daar geen foto's van maar dat mag de pret niet drukken. Het setje stond in ieder geval afgestemd op 88.3 MHz en had een behoorlijk bereik. Zelfs in delen van Overijssel was het signaal te volgen.

 

Apparatuur

Bij de Vrije Piraten wordt er gebruik gemaakt van een zelfbouw soundprocessor op basis van de Warsanis-1400, plus een Aphex-204 (Big Bottom en exciter) en een behinger Autocom. Deze apparatuur stond voor de doorstraalverbinding.  

 

De muziek kwam veelal uit de CD-speler van Technics en de computer. Als mixer werd er gebruik gemaakt van de wel bekende DX1000.

De avond was zeer geslaagd en zoals de kleine waker daar ook al zei: de Vrije Piraten draaien heeel mooie platen.

 

…..toch een triest moment

Vlak voor kerst moest opsporingsambtenaar Jelle Russchen zijn bonus scoren en kregen ze een erg speciale brief afgeleverd. Als het station weer onder de zelfde naam in de lucht zou komen, kost hen dat 9000 euro boete.