15-05-2008                            De Wieke                                Door: Wilco

Na drukke weken met impressies, vaak ver weg, wordt het wel een keertje tijd om er enkele wat dichterbij te krijgen. En jawel, in de agenda stond nog mooi een impressie in de buurt.

 

Dat kon nog mooi even, voordat we dit weekend en de komende weken het wat rustiger aan gaan doen vanwege met de laatste judowedstrijden van mijn zoon voor dit seizoen.

 

Kanaal

Mijn geboorteplaats, daar gaan we naar toe, naar station de Wieke. De Wieke is een wijk, een afgegraven kanaal, en zo is de naam van dit station ontstaan. De Wieke in het dialect ofwel Voarts.

 

Dit station is een marathonzender die bestaat uit 2 man en wat hulp, maar de harde kern bestaat uit 2 man. Tevens is dit de tweede keer dat dit team een marathon houdt. Eerder draaiden ze onder de naam Matador met een enkele mosfet en een 20 meter mast.

 

Zolderpiraat

In 2007 is het team begonnen als zolderpiraat met een BLF177 goed voor 130Watt en met een mast van 6 meter en een enkele Ross.

 

Omdat de vorige locatie niet zo bijzonder gunstig was moest er een andere locatie gevonden worden, en deze kwam bijna aangewaaid. De trainer van de voetbal vertelde eens: als je een locatie nodig hebt kom je maar bij ons. Duidelijke taal dus en deze locatie is perfect.

 

De zender is nu vervangen door een dubbele mosfet goed voor 600Watt en de mast is er een van 42 meter, een huurmast.

 

Al vroeg begonnen

Het team beseft dat als je in het weekend begint met de uitzendingen, je niet veel kans maakt met dit bescheiden vermogen. Daarom is gekozen om naar de 95.50Mhz te gaan en is ook eerder begonnen. Donderdagmorgen om 05:00 uur ging de zender aan.

 

En dat gaat dan wel weer mooi, vertelden ze. Verzoekjes komen van verre afstanden binnen. Ver buiten ons verwachte district maar wetend dat het wel eens afgelopen kon zijn in het weekend. Tot zover gaat het mooi heel mooi.

 

Studio

Deze leek er van buiten groter uit te zien dan van binnen, een garage is compleet omgetoverd tot een gezellige studio en hebben het door wat paneelplaten wat verruimd. De nodige apparatuur is allemaal aanwezig. Voor het merendeel wordt gebruik gemaakt van CD die afkomstig zijn van een Synq CDX-2, en er staat een enkele platenspeler van JB systems, type DJT-20.

 

Processing

Het geluid dat wordt geproduceerd komt uit de soundprocessor DSPX-mini, waar ook de stereocoder in zit. De mini staat momenteel erg rustig afgesteld, maar hij produceert voldoende geluid.

 

We willen het team bedanken voor de uitnodiging en voor de gezelligheid was prima voor elkaar.

 

Filmpje de Wieke