23-03-2008                   Woodpecker Team                                Door Hartenboer

Tussen de zon en natte sneeuw door ben ik te gast bij de Woodpecker die zijn progamma op de 104.10 MHZ draait, in stereo en RDS, ergens in het noorden van Friesland.

 

Mast

Bij aankomst was het zeer makkelijk te zien waar locatie van de Woodpecker zich bevindt. Bij een woning staat een mast met een tophoogte van op 26 meter opgesteld met daarin 4 Heidezicht/antennes. Die zijn afgepiekt op de 104.10 MHz.

 

De zender is een enkele CX met ingebouwde sturing die rustig op een vermogen van 350 Watt draait. Het is de befaamde blauwe Spaanbak. Verder gebruikt het team een 16 maal sampler stereo terwijl voor de RDS de Pira-32 van Katruud gebruikt wordt.

 

Processing

In de studio staat als mengtafel de Behringer DX-1000, een Virtulizer DSP-2024P voor de spraak en verder een Behringer Ultramizer op het totale signaal. En verder geen processing meer ertussen. Ik moet zeggen op de autoradio en in de studio in Jubbega was het een mooi vol geluid.

 

De muziek komt van CD en PC en wordt met Winamp afgespeeld.

 

Het Woodpecker Team bestaat uit 4 man. Ook de vrouwelijke wederhelften maken deel uit van dit team. In 1995 is de Woodpecker begonnen met draaien en draait zijn progamma altijd op de vaste zondag.

 

Dwangsom

Afgelopen jaar stonden er in de bouwvak 2 veldwachters met de beruchte brief op de stoep, waarin bleek dat er 4500 euro dwangsom op het perceel stond. Toch draaide de Woodpecker gewoon door onder het motto: die hards op de zondag met als lijflied een plaatje van Oompie Koerier: Ze moeten ons hangen anders houden wij er niet mee op.

 

Op deze Paasdag werd er ook live gezongen in de uitzending en wel door Jacob en de Selinas. Het is een genot om hem te horen met zijn diepe stem en mooie repertoire.

 

Er zijn altijd mensen die graag wat meer over een etherpiraat willen weten en met dit team kan het op het wereld wijde web: www.radiowoodpecker.nl

 

Ik wil het team danken voor de gastvrije ontvangst en medewerking. Met dank aan de Bonanza-man voor het regelen van deze impressie.