20-12-2008                                     De Woudster                                 Door: Jacob

Vandaag ga ik op visite bij een piraat die al heel wat jaren meegaat, namelijk De Woudster ergens in het zuidoosten van Friesland. Al 25 jaar staat deze piraat voor de luisteraars klaar.

 

Goede afstanden

Dit is een piraat die laat zien dat er echt geen 5 of 10 kW-kast nodig is om een leuk programma te draaien. Nee, want gezien de afstand die deze beste man haalt , hadden wij meer verwacht dan dat er daadwerkelijk aanwezig is.

Aangekomen op de plaats bestemming zien wij een mast staat die een tophoogte bereikt van ongeveer 25 meter. Door middel van een lier kan de mast in- en uitgeschoven worden en natuurlijk als het moet kan hij ook nog worden gekanteld.

Echte zelfbouw dipolen

Bovenin de mast zitten 2 zelfbouw dipolen die door de Woudster zelf gemaakt zijn en de kosten aan materiaal bedroegen ongeveer 15 euro maar ze werken super. Ook de koppelbalk is door deze amateur zelf gemaakt en hij hangt er keurig bij.

 

Studio

Hier zien wij dat de Woudster achter in de woonkamer een studio in een hoek heeft gebouwd en het ziet er keurig uit. Voor het geluid wordt er hier gebruik gemaakt van de welbekende Behringer Ultramizer. Als stereo en RDS gebruikt ook dit station de veel gebruikte Katruud stereo plus RDS.

De muziek wordt gedraaid vanaf cd, vinyl en pc (software Sam Broadcaster) en daarmee verzorgt dit station een leuk programma in Friesland.

Op naar de zender

Hier staat een mooi exemplaar als sturing, weer van de welbekende print van RDVV met de oscillator/PLL. Achter de stuurzender staat een dubbele SD-2942 (mosfet) goed voor 800 watts. We hadden bij dit station meer vermogen verwacht maar meer konden wij er niet van maken.

 

Na een gezellige avond op de terugreis naar Sneek heeft het station opgestaan en bij mij voor de deur stond steeds de Woudster erop.   we komen zeker weer eens langs en succes met de hobby daar .