11-04-2008                                 Station Zandberg                                 Door GUP

Vanuit kroeg Zandberg in Zuidoost-Drenthe is een succesvolle marathon gedraaid vanaf vrijdagmiddag tot zondagavond via de 96.50 MHz in stereo en RDS. De marathon werd mogelijk gemaakt door de BW-Combinatie en de Keizer Barbarossa.

 

Mast

De mast is geheel zelfgebouwd op een vrachtwagen en bestaat uit 5 delen van 12 meter. Compleet en geheel mobiel stond tijdens deze marathon de mast met topbuis te pronken op een meter of 50. Niet op maximale hoogte omdat het uitschuifsysteem nog niet helemaal optimaal werkte. In de mast hingen 4 zelfbouw rondstraal antennes.

 

Zender

De eindtrap van dit station hing op een kleine meter of 35 om te zorgen dat er zoveel mogelijk vermogen bij de antennes kwam. Deze eindtrap met sturing was goed voor een vermogen van 700 Watt. Vanwege ruimtegebrek waren mast en zender op een andere locatie geplaatst.

 

Soundprocessing

De soundprocessing bestond bij dit station uit de bekende DXPX-mini die gewoon stand alone prima zijn werk deed. De DX-1000 werd gebruikt als mengtafel en de RDS kwam uit een RDS2000.  Voor de echo gebruikten ze de Virtualizer DSP2024.

 

De vele singels die gedraaid werden bij dit station konden het doen met Technics platenspelers in combinatie met de bekende Tonar Bananas. Voor de rest stonden er 2 laptops opgesteld, waaronder een voor de vele verzoekjes die via de sms binnen kwamen.

 

Studio

De studio was, zoals gezegd, gehuisvest in een kroeg in Zuidoost-Drenthe. Aan de kroeg was een feesttent geplaatst voor het vele publiek dat aangetrokken werd door dit feestweekend.

 

Jeuk

Op de zaterdagavond waren er veel live-artiesten en de sfeer zat er goed in. Ook heb ik zelf nog een paar vinyltoppers bij dit station mogen draaien en daarvoor mijn dank. Het jeukte, zullen we maar zeggen.

 

De kroeg was gezellig aangekleed en het geluid was zowel voor als achter en ook in de tent prima. Ook werd er gebruikt gemaakt van een  tv-scherm in de tent zodat je de piraten ook daar in actie kon zien.

 

Gehaktballen

Gehaktballen heb ik bij dit station niet waargenomen. Er was wel keuze uit hamburgers of lekkere braadworsten die door velen met grote aantallen werden weg gekauwd.

 

Tot slot wil ik het team nog bedanken voor de aangeboden sapjes en hapjes. Kortom, alles 100 procent voor elkaar bij dit team.

 

Fotosessie 2