28-08-2009                                        Vier Musketiers                                              Door: Wilco

Het is weer zo ver: aan de band de 4 Musketiers met de zoveelste marathon in een paar jaar tijd. Het is een gedegen en goed team dat altijd zorgt voor goede platenkeuze voor vele mensen, en ook nu, zoals blijkt. Want de telefoon staat niet stil en ook op de stream van onze collega site EPC zien we veel luisteraars. Ze draaien muziek met duidelijk herkenbare platen, perfect voor de bouwvakkers en liefhebbers.

 

Zendapparatuur

Nee, het team kent niet zoveel geheimen, maar misschien ook wel? De zender staat namelijk een stukje verder op. Het is een oudje, die al op vele impressies over de 4 Musketiers te zien is. Het is een oude R&S-kast, een omgebouwde 3 kW-kast die over de 10 kW kan leveren. De mast is niet in eigen beheer. Nee het team dat al vele jaren zijn weg kent op de 3-meterband wil eenvoud en geen gemartel met sleutelen aan een mast maar kiest voor een mobiele mast van 65 meter met erin 8 breedband antennes.

 

Landelijke dekking

Met een huurmast heb je geen werk aan, dat is allemaal wel goed en dat blijkt ook wel door de vele verzoekjes. Van Valkenswaard op de autoradio tot aan Castricum, terwijl het station uit het oosten komt. Landelijk dekking kan je zeggen.

 

Kijk dat is mooi, maar het team gaat niet voor perfectie maar wil gewoon zichzelf blijven. Iets wat we jaren al doen. Tuurlijk is het machtig deze afstanden maar de mooiste tijden zijn echt niet deze, met dit hoge vermogen.

 

MDX-8000?

Het team houdt ondanks het succes van elke uitzending het rustig aan. We zijn piraat en blijven dat ook, net als zoals de processing. In feite is het erg simpel gezien wat er tegenwoordig allemaal wordt gebruikt. Dure Omnia’s, Orbans en weet ik wel niet wat.

 

Nee, wij vinden de Behringer MDX8000 gewoon super klinken. En eigenlijk vind ik dat ook. We zijn piraat, niet om door te slaan naar het commerciële. Hoewel de hele processing niet is te zien omdat het in een dichte bak zit, geloof ik ze gelijk dat het een MDX8000 is.

 

Hoewel het team veelal van vinyl draait en ook niet altijd de goedkoopste platen, schaamt het zich er niet voor om van CD te draaien/ Nee we laten alles gewoon horen wat geliefd is. Wat we niet hebben op vinyl wordt zonder meer van CD gedraaid, geen enkel probleem. De luisteraar wil muziek horen niet vinyl, CD, MP3 of wat dan ook. Het gaat om de muziek, niet meer niet minder, is de reactie.

 

Kijk dat is taal, daar kan je wat mee. Een piratenstation dat oog heeft voor de luisteraar en dat al vele jaren lang.

 

Filmpje 4 Musketiers