29-08-2009                                        8 Onwiezen                                         Door: Wilco

De marathon in 2008 was een rampjaar. Alles ging toen kapot, wat je maar kon bedenken, maar 2009 beloofd een beter jaar te worden en dit kwam ook uit.

 

Nostalgische zender

Al waren er in het begin toch nog problemen met de oude nostalgische zender uit de jaren 80,  de R&S. Het team kwam er niet uit waarom de zender het niet deed en was aangewezen op een monteur.

 

Die bracht uitkomst en perspectief. Je moet de dame niet vertroetelen maar respecteren. Met wat grovere methodes werd de zender aan de band gezet, terwijl het team met open mond daar naar stond te kijken.

 

Tja de zender is wat ouder en alles zit gewoon wat vast. Deze methode werkte maar voor het zelfde geld is het de volgende keer wat anders. De dame is tenslotte oud maar als ze het doet dat doen ze het ook goed.

 

Straalverbinding

Dit keer geen zender of mast bij de studio, maar een straalverbinding. Dit jaar werkten ze op afstand maar het mooiste is wel dat je door het raam van de studio de grote mast kon zien. Ruim 80 meter in de verte, door de afstand is het raden naar de antennes. Voor de details was de afstand te groot.

 

De studio bevond zich in een schuur die voor dit weekend wordt gebruikt als studio. Voor zowel de piraten als de bezoekers.

 

Een weekend vol met muziek op de Nederlandse radio en op één klein probleempje na is alles vlekkeloos verlopen.

 

Tot 2010. 

 

Filmpje 8 Onwiezen