21-01-2008                                        APK en BPM                         Door: Wilco

Een uitzending van APK en de BPM  op de 95.10 MHz en niet op de 94.30. Die frequentie  is onder druk van een commercieel station verloren gegaan. De reactie van het team hierop was duidelijk. Weg wezen van de 94.30 MHz of het nu leuk is of niet. Al is de verhuizing geen vrijbrief dat het wel goed blijft gaan.

 

Witte muts

De studio is gezellig maar ook een beetje donker en op dit moment was er ook een donkere jongen in de studio tussen al die andere piraten. Op het moment dat ik foto’s maak waar hij ook opstaat, reageerde hij. Het wordt lastig om me te zien of misschien wel helemaal niet, behalve mijn witte muts en mijn tanden, was zijn reactie. Heerlijk zo’n opmerking.

 

Zoals ik al schreef ziet studio ziet er een beetje donker uit en de ruimte erachter lijkt wel een bruin café vol met tierelantijntjes maar dan onder het stof.

 

Heel veel verzoekjes

Vanmorgen vroeg om 4 uur is het team begonnen met de uitzending en de reacties waren gelijk om een kick van te krijgen. Veel, heel veel verzoekjes kwamen binnen. Dat is niet te vergelijken met het weekend. Al moet er wel een vrije dag voor worden opgeofferd.

 

Zender

We gaan eens kijken bij de zender. Niets geen mooi zenderhok maar via een barricade van vele andere dingen kwam ik al klauterend bij de eigenbouw zender. Jawel, alles is eigenbouw, nou ja op de print van de stuurzender na dan.

 

Twee tussentrappen worden gebruikt om vervolgens bij de eindtrap te komen die mooi rustig staat te draaien op ruim 5 kW maar met gemak ruim 11 kW kan halen dankzij de CX5000-buis.

 

Mast

De mast is een bekende voor oude luisteraars en piraten. Het is de oude mast van de Morgenzon van weleer, die hier nu staat op een hoogte van 40 meter. Bovenin hangen 4 eigenbouw antennes en eigenbouw koppelbalk.

 

Soundprocessing

Terug in de studio gaan we eens bekijken wat ze nu gebruiken als soundprocessor. Het is de voorganger van de Omnia, de Unity 2000 met de Orban Co-Opperator 464A ervoor. Het setje staat links naast de draaitafels die overigens van Monacor zijn.

 

Verder wordt er van CD gedraaid met de Citronic DN1.2 en van MP3 als het niet anders kan.

Als kopstuk staat de Behringer DX1000 present om alle geluiden te mixen.

 

Ik wil het team bedanken voor de impressie, al kwam ik eigenlijk alleen maar even voor de gezelligheid en dat is in elk geval ook gelukt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De allereerste limiter van dit team staat nu in een hoekje