09-10-2009                                        A.T.T.                                     Door: Wilco

We blijven nog even in Twente en wel bij een station dat bezig is met wel een hele lange marathon, zeker voor deze tijd.

 

Nieuw zendrecord

Axi Team Twente, daar zijn we nu om eens een kijkje te nemen. Het station is 30 september om 21:30 uur begonnen met de uitzending en gaat door tot 13 oktober middernacht. Hiermee is dan hun oude zendrecord verbroken dat op 11 dagen en 2,5 uur stond. Het record gaan ze proberen te verbreken met 48 uur.

 

Weer lachen

We hadden vanmorgen al een aparte mast gezien waar ik erg om moest lachen (impressie Mekkelflits) maar deze kan er ook wat van. Mooi is hij zeker niet, maar daar gaat het totaal niet om. Maar hij maakt wel een kans bij de prijsvraag ‘wie heeft de lelijkste mast’.

 

De mast zelf is 35 meter hoog met bovenin 4 breedband antennes van de 3-sterren bouwer. De koppelbalk is wel fabrieks.

 

Zendertje

Zelfbouw is in of het is vandaag toeval? Ook de zender is eigenbouw, al is de stuurzender van het bekende kaliber van een erkende bouwer onder de piraten. De eindtrap is bijna een stukje nostalgie, namelijk eentje met vier keer CX250B-buizen, die momenteel zo’n 1100 Watt levert.

 

Net zo’n stukje nostalgie is de ruimte waar de zender zich bevindt. Midden in een stukje bos staat een schuur die bijna op instorten staat en vol rommel is. Daar bevindt zich de zendinstallatie en ik vind dat zelf prachtig om zulke dingen te zien.

 

Schoonmaakster

De studio ziet er daarentegen wel goed uit, al laat de recordpoging zijn sporen na. Er wordt al meer dan een week actief geleefd zonder een schoonmaakcontract. Overal ligt wel wat maar niemand die zich daaraan stoort. Een aantal leden zit mooi te kaarten tijdens de klanken van het station.

 

Studio

De studio is van alle gemakken voorzien en al de benodigde apparatuur staat er. Bovenin staat de soundprocessor van Vorsis, de VP-8, een uitgebreide 8-bands processor die aangesloten is op een Dateq LPM7.2 mengtafel.

 

En hierop zijn weer 2 draaitafels met Numark elementen en een Dual CD-speler van Tascam CD-X1700 aangesloten.

 

Update:

Helaas heeft het team de marathon niet uit kunnen draaien, rond 10:30 13-10-2009 werd het station uit de lucht gehaald en is de sturing en de eindtrap meegenomen. Wat wel is gelukt is dat ze hun eigen record hebben verbroken.