14-02-2009                                        Alpenjager Team                     Door: Wilco

Een thuiswedstrijd voor mij. We geven een beetje gas om vervolgens weer op de remmen te trappen om bij de jaarlijkse marathonuitzending voor de deur te staan van het Alpenjager Team.

 

Meter meer of minder

Een metertje masthoogte meer of minder maakt ook niet veel uit. Het signaal is overal knetterhard te ontvangen. De ruim 85 meter mast met erin 8 fabrieksantennes en koppelbalk zorgen voor de goede afstraling.

 

Welke zender?

De zender is een ander verhaal want het team beschikt over meerdere zenders maar als alles ter reparatie is, wordt het toch nog lastig draaien. De Prais, goed voor 5 kW, is een paar weken geleden defect geraakt en niet zo 1,2,3 te herstellen. Een andere optie was om met de R&S-kast van 5kW te gaan draaien, enkel deze was bij de monteur voor ombouw naar 10 kW.

 

Op tijd klaar

De vraag was dus of dat zou lukken voor de marathon. Jawel kennis maakt macht zoals ze soms wel eens zeggen en gelukkig was alles op tijd klaar. Al was er nog een andere optie: de Elenos van 2 kW. Niets mis mee met minder vermogen maar ze hadden andere voorstellingen. Inmiddels draait de R&S-kast op volle toeren en wel op 10 kW.

 

De studio bevindt zich in een tent maar niet in de openlucht maar in een aardappelopslagloods. Deze was vorige week nog gevuld maar nu is hij helemaal leeg en er is genoeg ruimte aanwezig.

 

Koud

Niet bij dit team, een gigantische monster dat alles op temperatuur moet houden doet bijzonder goed zijn werk en het mag wat kosten. Zo’n 200 liter diesel per etmaal lust hij wel, maar dan heb je het ook warm.

 

Soundprocessing

De processing was iets te donker om te zien maar in elk geval komt het geluid uit een Orion 462, een 4-band processor. Veelal wordt er bij dit station vanaf vinyl gedraaid en daarvoor staan 2 Omnitronics DD2250-tafels met Concorde Ortofon elementen. CD is uiteraard ook aanwezig en hiervoor staat de dual IMG Stageine CD-304DJ. Het mengpanel is van hetzelfde merk, de MMX-834.

 

Het bezoekje was leuk en gezellig, ook doordat er nog een teamlid van ons aanwezig was, namelijk Gup FM oftewel Laurens