08-10-2009                                        BMF                                                              Door: Wilco

Donderdagavond een SMS bericht en eigenlijk één van de velen. BMF zit weer in de lucht en als je tijd hebt kom maar langs voor een impressie, is de tekst. Het heeft soms ook nadeel als een station dicht in de buurt zit. Vaak laat je deze zitten met de gedachte: het komt wel een andere keer.

 

Antennesysteem

Na een reparatie voor het werk die wel bijzonder snel was verholpen had ik deze keer tijd over en hup de motoren gestart richting de BMF. Een station dat niet echt een vaste avond heeft maar wel met regelmaat te horen is op de FM-band met de klankjes. Deze keer op de 97.30 MHz.

 

Hoewel de vier antennes in de 43 meter hoge kantelschuif fabrieks zijn, van het merk RVR, zijn ze niet geheel breedbandig. Nee, deze set loopt van de 93 tot de 100 MHz. Hoewel de antennes dus fabrieks zijn, is de koppelbalk zelf gebouwd en dat gaat uitstekend samen.

 

Zender

Naast de zendmast staat een aanhanger waarin zich de zendinstallatie bevindt. De stuurzender is een goede eigenbouw en de eindtrap is van Elenos, type T1800. Hij levert momenteel 1600 Watt vanwege, laten we het noemen, een versleten zendbuis.

 

Al was het even zoeken waar de studio zich bevindt op het terrein en deze uiteraard gevonden. Veelal staat de muziek wel zodanig hard dat het geen probleem geeft om ‘m op te sporen. Maar het houden aan de geluidsnorm is hier perfect.

 

Studioruimte

De studioruimte is klein te noemen maar dat neemt niet weg dat hij niet van alle gemakken is voorzien, integendeel. Als je 25 man in deze ruimte kunt proppen is dat knap maar daar gaat het ook niet om. Het gaat om de muziek die door de ether richting de luisteraars gaat. Al is het natuurlijk altijd wel gezellig met een vriendenkring.

 

Inmiddels loopt de catering al door de ruimte heen en vandaag zijn dat stukjes frikadel. Op dit tijdstip van de avond smaken ze best. De piraat aan de tafels grijpt wat van het blad om vervolgens de volgende schijf weer snel op de draaitafel te krijgen.

 

Apparatuur

Het domein waarin deze piraat zich begeeft is praktisch ingericht en van alle gemakken voor zien. De 2 draaitafels van het merk Reloop, type RP1000mk3-S, vinden hun weg naar het Dateq Apollo-mengpaneel waar ook de CD-speler en een computer op zijn aangesloten voor enkele muziekfragmenten.

 

Soundprocessing

Het geluid van de BMF klinkt rustig en beheerst, maar wel goed. Dit alles komt uit een DSPX-Mini-SE met daarachter nog de RDS van Katruud, type Pira32.

 

Een gezellige avond vol met gesprekken en inhoud.

 

Filmpje BMF