28-02-2008                                         Bekveld FM                                                           Door: Bram

Nadat ik de jongens had gesproken een tijd terug bij een andere piraat is er meteen een afspraak gemaakt voor een impressie. En wel deze impressie van de Bekveld FM.

 

Team

Het team bestaat uit 4 personen en ze draaien nu ruim 2 jaar op de FM-band. Dit station draait om de 2 maanden een gehele dag, oftewel 6 keer per jaar.

 

Mast

De mast die ze hadden staan was een erg mooi exemplaar en wel een grote telescoopkraan die met de topbuis er op een dikke 60 meter hoog was. Bovenin, aan de topbuis, hingen 4 mooie fabrieks breedbanders van het merk CTE.

 

Zender

Ook de zender was een bijzonder type en wel van het merk Elenos. Het was een 8 keer mosfet die je niet zo vaak tegen komt. Het type betreft de Elenos E2000 TR. Voor de eindtrap stond een tussentrap van Prais met daarvoor nog een BGY 33 en zo komen we aan bij de echte sturing en das was er eentje van Profline.

 

Soundprocessing

Als processor stond er een Behringer 9024 met daarachter een Ultraflex Pro, ook van het merk Behringer. En al-met-al moet ik eerlijk toe geven dat dit setje echt niet verkeerd klonk. De stereo bij dit team kwam uit de profline en voor de RDS stond er een kastje uit Heerde.

 

Studio

De studio was al goed gevuld toen we aan kwamen, met een echte studio en een heus café aan de andere kant. De studio was niet alleen gevuld met gasten, ook stond er de volgende apparatuur; een dual cd-speler van het merk Citronic en verder 2 laptops en een muziekcomputer. Op de computers draaide het programma BPM-studio.

 

Dit alles kwam in een –voor mij- onbekend mengpaneel van het merk Mackie,  type 1402-VLZ Pro. Voor de spraak hing er een Audio-technica microfoon met een Alesis-echobakje. De heren verwachten binnenkort van vinyl te draaien, maar ze investeerden eerst liever in een goede zender enzo. Ook hingen er in de studio veel dingen van Gewoon Jansen, waaronder een hele mooie string met een pakkende tekst er op. Ook konden t-shirts en nummerplaten worden gekocht van Bekveld FM.

 

Jongens bedankt voor de drankjes en de hapjes waren erg lekker. Het was erg gezellig.