16-10-2009                                        Firma Boemerang                                Door: Wilco

Het is weer een weekend vol met muziek op de Nederlandse radio en ook bij dit Sallandse station de Firma Boemerang.

 

Gepakt?

Bijna alles ging goed bij dit station maar vrijdag was het toch even mis. De zender viel uit en misschien ook wel op een heel goed moment, want AT was in de gemeente om PCTK uit de lucht te halen (zie impressie PCTK.

 

In elk geval de voeding uit de zware zender (15 kW) werd te heet.  Dan is het niet even een reset geven om hem weer op te starten. Nee, eerst afkoelen en dan pas gaat hij weer. Dit vanwege de beveiliging van de zender.

 

Het is niet gebruikelijk maar de kappen van de zender werden eraf geschroefd om meer koeling te verschaffen, en dit werkte.

 

Zendmastje

Acht rossen en met een 85 meter hoge zendmast wil het signaal wel weg als alles goed is afgesteld en dat was het ook. Het signaal was tot ver in Nederland te horen vanaf deze zendlocatie.

 

De locatie is meer dan prachtig en totaal verscholen tussen de maïs. Een deel is eraf gehaald om bij de studio te kunnen komen maar voor de rest staat alles compleet uit zicht.

 

Apparatuur

De studio zelf bevindt zich in een oude leger tent. . Hoewel het station voornamelijk vanaf vinyl draait vanaf de 2 Technics spelers maken ze ook gebruik van een dual CD-speler van Denon.

 

Hoewel ik geen enkel idee had welke processing erachter staat, klinkt het wel goed. Soms is het nadelig als je een team goed kent want dan gaat de tijd op aan andere dingen die mooier zijn dan impressies maken. Gezellig praten dus en dan vergeet je dingen op de foto te zetten. Uiteraard kunnen we u doorverwijzen naar andere impressies van dit team voor de gebruikte soundprocessing.

 

Laat de foto’s verder voor u spreken en de volgende keer zijn we weer wat actiever op locatie.