30-01-2008                                        Firma Boemerang                                Door: Wilco

Vrijdagmiddag een dagje vrij maar genomen, na eerst wat thuis te hebben geklust, heb ik toch wel even zin om naar een piraatje te kijken. Firma Boemerang, daar gaan we naar toe. Een team waar ik wel vaker ben geweest en waar altijd een goede sfeer heerst.

 

Waar zitten ze?

Een hoge mast van 80 meter met erin 8 antennes was al snel gevonden maar niemand aanwezig. Vreemd, heel vreemd op de locatie waar ik nu ben staat geen tent, geen studio, helemaal niets, hier zijn we duidelijk verkeerd.

 

Na toch wat mensen daar te hebben opgezocht konden zij me ook niets vertellen en op de achtergrond hoorde ik Radio 538 of iets degelijks. In elk geval geen Boemerang. Waarschijnlijk betrof het een mastreparatie locatie oid.

 

Bingo

We gaan verder zoeken. Op de thuislocatie dan? Ook niets. En het café ook niets. Dan blijft er maar één plek over: de oude zandvlakte. Dit is juist, bingo.

 

Maar hier staat geen mast helemaal niets, alleen maar wat auto’s en een tent verscholen in het bos. Hier zit toch wel Firma Boemerang maar geen uitzending. Nee helaas vertelde het team. We hebben een vergunning aangevraagd om een klein gezellig feestje te maken voor een kleine groep mensen en die hebben we gekregen, geen probleem.

 

Politie erbij

Uiteraard wilde het team op deze locatie uitzenden maar daar werd door de plaatselijke politie een stokje voor gestoken. De mast stond er al maar na het vertonen van de vergunning waren de woorden dat de complete vergunning kon worden ingetrokken voor het vriendenevenement.

 

Duidelijke taal. De mast ging weg, die nog niet in gebruik was genomen trouwens. Het team maakt zich er niet zo druk om dan maar zonder. Het zal ons niet verbazen dat we toch nog ergens te horen zijn, vertelden ze lachend.

 

BBQ

Inmiddels maakt het team zich meer druk om de temperatuur in de tent want de gasflessen gaan achter elkaar op in deze kou. Inmiddels wordt de BBQ al aangestoken en wordt iedereen verzocht om aan te schuiven. Dit soort dingen passen me wel. Terwijl de muziek een tandje harder gaat in de tent.