29-08-2009                                                        Radio Bokzwien                                                      Door: Gup

Ruim van te voren werd ik gebeld door dit station of ik een impressie kon maken. Natuurlijk was dit geen probleem maar wanneer was de grote vraag? zaterdag avond moest het gebeuren want ze gingen draaien met de  nieuwe mast via de 94.50 MHZ in stereo en RDS

 

Mast

Het heeft even geduurd en het ging ook niet allemaal zonder slag of stoot maar de nieuwe mast(6 x 12  meter) werkt nu perfect en kan tot een hoogte van ongeveer 70/75 meter helemaal uitgeschoven. De mast is geheel mobiel en daar bovenin hangen 4 breedbanders inclusief de koppelbalk te pronken in het kleine beetje zonlicht dat er op dit moment nog was.

 

De zender is een zelfbouw tiptoetsen stuurzender met daarachter een Mosfet. Dit setje stuur de grote eindtrap aan oftewel een Elenos-kastje. Niet een van de nieuwste types maar wel goed voor een kleine 4500 Watt. Naast de zender bevond zich een ontvanger van RVR omdat er bij dit station met een straalverbinding gewerkt werd.

 

Soundprocessing

Op de heenreis naar dit station vond ik de audio prima klinken en de singels daarnaast hadden ook goeie kwaliteit. Bij aankomst in de studio was ik toch wel nieuwsgierig of het team overgestapt was naar wat anders. Nee was het antwoord. Dit klinkt goed en waarom ook anders als het goed is.

 

De set bestaat uit de Behringer Ultradyne 9024, Ultramizer en Edison met daarachter een 16x sample stereocoder en RDS2000. In hetzelfde rekje zat een ledbalk om de insturing uit te lezen en daarboven op de Behringer dsp2024 echobak om de spraak te beïnvloeden.

 

Het mengpaneel dat gebruikt werd, was een Behringer DX 1000. Gedraaid werd bij dit station met singels, cd's en ook van de computer. De draaitafels waren van het merk Citronic met daar aan de bekende Banana Tonar naalden.

 

Studio

De studio was er al een tijdje maar zag er nog steeds strak uit. Hij is gemaakt van 2 bouwunits en heeft een oppervlakte van 6 x 12 meter, toeval?

 

Er was achterin een mooie lange bar in getimmerd met daarin het draaigedeelte en een tapinstallatie. Hier en daar stond een grote stamtafel om lekker tegen aan te leunen.

 

Ik wil dit station bedanken voor de gezelligheid en de aangeboden drankjes.

 

Studiogasten