17-07-2009                                                        Bouwcombinatie                                            Door: Jacob

Vandaag zijn wij op uitnodiging bij de Bouwcombinatie. Eerst langs Drachten om daar Jan Douwe op te pikken en daarna rijden we door naar de Friese wouden aan te gaan schuiven bij dit team.

 

Verhuizing

Van ruime afstand zie je de mast die een hoogte bereikt van ongeveer 47 meter al staan. Eerder deze dag zat het team nog op de 98,2 MHz maar omdat andere piraten ook veel actief waren rondom deze frequentie  werd er verkast naar de 104,1 MHz.

 

Op deze nieuwe frequentie kreeg het team problemen met de 2 kW kast van Erti. Die wilde namelijk geen 2000 Watt meer geven.

 

Minder Wattjes

Er werd gezocht en het probleem werd gevonden in de stuurzender - van Esse Siel- die wilde op deze hoge frequentie niet voldoende vermogen leveren. Geen van de leden had problemen met iets minder vermogen en daarom werd gekozen om op deze frequentie te blijven en het moeten doen met 1300 Watt

 

Boven in de mast hing ook een mooi stukje kwaliteit namelijk 2 CTE-dipolen en die straalden het signaal prima weg.

 

Soundprocessing

Als processing werd hier een Triple-C  gebruikt met een Ultrafex 3200ex Pro.  Tenslotte gebruiken de jongens als mixer de bekende DX1000.

 

Veelal wordt er hier gedraaid vanaf de PC maar ons werd beloofd dat er de volgende keer een hoop vinyl gaat worden gebruikt.

 

Na een hoop piratenpraat zijn wij weer richting huis gegaan en hebben we deze uitstekende avond afgesloten.

 

Wij wensen dit team veel succes en tot de volgende ronde.

 

Bezoekers