24-10-2009                            De firma C & D                                              Door: Tim

De firma C & D is een piratencombinatie die bestaat uit radio Calimero en het Dumeco-team. Samen draaien ze een paar keer per jaar vanuit Oost-Drenthe in deze combinatie. Dat allemaal via de 95.5 MHz in stereo en RDS.

 

Mast

De mast bestaat uit een 4 x 6 koker en met de topbuis komt de totale lengte van de uitgeschoven mast op 26 meter. In de topbuis zijn 2 rossen van de bekende bouwer uit Drenthe.

 

Zender

De zender is een dubbele mosfet van de bekende bouwer uit Twente. Goed voor zo’n 730 Watt. Dit maal staat de zender in een karretje vanwege het slechte weer die dag.

 

Studio

De studio is geheel mobiel want  hij is ingebouwd in een schaftwagen. Met daar in een draaitafel met bar en een statafel en een bankje. Voor de keet stond een partytent voor de opvang van de gasten. ’s Avonds brandde er ook nog een vuurkorf voor een beetje warmte.

 

Soundprocessing

Voor de spraak gebruikten ze de welbekende Behringer DSP 2024 Pro. Voor de muziek stond er nog de nodige Behringer-apparatuur zoals de Ultradyne-9024, Ultramizer en stereoverbreder Edison.

 

Verder gebruikten ze een Katruud-Pira rds met daarbij ingebouwd een stereocoder (16x sample)

 

Apparatuur

Het mengpaneel was eveneens van het merk Behringer, type VMX 1000. Daar zaten op aangesloten: 2 CD-spelers van het merk Sony en een platenspeler van JB-systems voor natuurlijk de onmisbare zwarte schijfjes.

 

En natuurlijk niet te vergeten een computer met OTS voor muziek van harde schijf.