31-05-2009                                        Club AA                                             Door: Wilco

Anonieme Alcoholisten noemen ze zich oftewel Club AA op de 3-meterband met een pinkstermarathon vanaf de Sallandse bunders.

 

Goede afstanden

Druk dat is het op de meterband dezer dagen maar de Club AA wandelt er mooi tussendoor,  mede doordat de frequentie 96.70 MHz mooi vrij is. De afstanden zijn goed te noemen. In de noordelijke provincies komt het signaal goed door. Van Groningen en Friesland tot aan de afsluitdijk.

 

Maar ook in zuidelijk richting gaat het goed. De verste rapporten komen vanuit Dordrecht. Dit alles dankzij een 2 kilowatt Elenos T2000-eindtrap met ervoor een Suono-stuurzender.


Wind

Aangekomen op de open vlakte waar de zender zich bevindt waait een behoorlijke stevige wind, maar de mast van bijna 60 meter geeft geen krimp. Bovenin hangen 6 breedband antennes van de firma *** waar ook de koppelbalk van is.

 

De tent dat is een ander verhaal. Deze staat gelukkig goed vast geschoord met extra touw en zijplanken om de loeiende wind een andere richting te geven. De studio bevindt zich in een oude bouwkeet die aan de tent gekoppeld is.

 

Vinyl

Het team dat uit verschillende stations bestaat draait hoofdzakelijk vanaf vinyl en daarvoor

gebruiken ze 2 draaitafels van Technics de Sl-1210MK2. De zilveren schijfjes komen vanaf een onbekend merk en dual CD-speler, namelijk Mac Mah DND-110.

 

Processing

Uiteraard moet dit alles gemixed worden en dat gebeurt door een Dateq LPM7,2-mengtafel, die uiteindelijk weer aangesloten wordt op een DSPX-Mini voordat het de zender in gaat. Het geluid klinkt goed maar ook rustig. Niks heftig moduleren maar lekker fris klinkt het in de oren. Heerlijk om lekker lang naar te luisteren.

 

Beetje moe

Moe maar voldaan, dat was mijn indruk van sommige teamleden. De accu was al een beetje leeg, maar aan stoppen denken ze niet.

 

Verzoekjes genoeg en zeker op de vrijdag was het gekkenwerk. Er was niet tegen op te schrijven waardoor het team dus snel besloot om het handschrift te vervangen door een laptop waarop de verzoekjes automatisch binnenkwamen.

 

Tweede pinksterdag kwam er dan toch een einde aan deze succesvolle marathon.

 

Verder wil ik het team bedanken voor de uitnodiging.

 

Filmpje Club AA