18-04-2009                       Club  Eigenwies                                   Door: Ruud

Het team van Club Eigenwies, oftewel de Vijf Onwiezen ging weer een weekend met de zender aan de band. De bedoeling was om dat op vrijdagavond al te doen, maar door problemen met de mast is aan het eind van de avond alleen een korte testuitzending te horen.

 

Nachtrust

Doordat iedereen van het team het wel een beetje beu en moe was van de hele avond klussen is besloten om zaterdagmorgen de zender na een goede nachtrust weer aan te zetten.

 

Zaterdagmiddag er maar eens naartoe en we werden hartelijk ontvangen bij de feesttent, waar de zon volop aanwezig was dus dat zat goed. Na eerst wat gedronken en gekletst te hebben, kreeg ik een rondleiding.

 

De mast stond op een hoogte van zo’n veertig meter. Hij kan normaal hoger maar uit veiligheid hebben ze besloten om hem op deze hoogte te laten staan. Bovenin de mast hingen vier ross antennes die glommen in de zon.

 

Zend-installatie

De stuurtrap en eindtrap zijn van hetzelfde merk en wel van Esse. Het team had alleen problemen met de beveiliging van de Esse-eindtrap. Zo gauw je er meer vermogen uit ging halen klapte de beveiliging er in. Dus werd er besloten om de zender net onder de duizend watt te laten draaien. En dat ging goed. Tja soms is het kiezen of delen.

 

In de tent stond de apparatuur ruim opgesteld op een discomeubel. Er werd bijna volledig gedraaid vanaf de zwarte frisbees en dat op twee Reloop draaitafels. Tussen de twee draaitafels stond het welbekende Behringer schuiven-speeltje, de DX1000.

 

SMS

De SMS-reacties die er binnen kwamen  kon je aflezen via de laptop. Een andere laptop werd gebruikt voor de jingles en voor eventuele muziekjes van de laatste tijd. Aan soundprocessing geen gebrek bij Club Eigenwies. Zowel de merken Alesis als Behringer waren vertegenwoordigd.

 

Optredens

s Avonds heb ik nog maar eens een kijkje genomen en de sfeer geproefd. Twee artiesten stonden er die avond op het progamma en wel Silvia Swart en zangeres Hermien. De optredens werden door het publiek goed ontvangen. De polonaise ging zelfs nog door de tent, dus de sfeer zat er weer goed in.

 

Ik wil de mensen van Club Eigenwies bedanken voor de drankjes en de gezelligheid. Ik werd na het weekend nog wel door een van de teamleden erop gewezen dat ik vergeten was de gehaktballen test te doen…..