22-10-2009                                        Club Habana                                       Door:Wilco

Voor de laatste impressie op deze zondag laten we camera in de auto liggen. De reden: ik heb geen impressieaanvraag ontvangen. Maar dat wil niet zeggen dat ik deze keuken niet eens wil bekijken. Het station heb ik namelijk al het hele weekend beluisterd.

 

Lekker warm

Een geweldige mooie zendlocatie vol met sfeer en andere dingen. Het team draait dan ook vanuit een café cq bar midden in het centrum van dit dorp. Hier zit Club Habana lekker warm en geen gedoe.

 

‘Jij komt zeker impressie maken?’,  was de vraag. Nou nee dat was niet bepaald de bedoeling, gewoon even kijken, antwoordde ik. Het team wilde toch graag een impressie op internet, dus de camera uit de auto. Al had ik geen zin om naar de mast en zender te rijden, want deze stond een heel stuk verderop, en het was te donker voor fotografie.

 

Wel bedraagt de masthoogte 70 meter met erin een 3sterren antennesysteem, in totaal 6 stuks met als zendvermogen 10 kW uit een Elenos set de T10.000

 

Patsboem, de meter in de hoek

Donderdagavond 22:30 uur zat ik thuis met de radio op de 94.50Mhz ruis op deze frequentie maar in één keer de meter vol in de hoek. Eerst nog maar mono, een paar minuten later stereo en RDS en daarna muziek. De bedoeling is dat het team doordraait tot maandagmorgen 10:00 uur.

 

10 kW in mijn auto

Het signaal gaat hard vreselijk hard. Zaterdag was ik op rit in den lande en het leek wel of de zender zich in de kofferbak bevond.

 

De studio staat hoog en heeft een daardoor heb je als DJ een mooi overzicht over de mensen. Dit geeft extra sfeer voor zowel de piraat als de bezoekers.

 

Omnia

Het geluid dat wordt geproduceerd op de radio zit wel snor. Een Omnia 6 staat te blazen voor de optimale klankjes.

 

Apparatuur

Ook de rest van de apparatuur waar de Omnia mee wordt aangestuurd is van top kwaliteit. Zo staan er een Dateq LPM 7.3 als mengtafel en links en rechts 2 Technics spelers Sl-1200MK2 met Ortofon Q-Bert elementen, voor het vele vinyl. Tenslotte nog een Pioneer CMX-3000 dual CD-speler voor de jingles. Alles is netjes ingebouwd in flight-case boxen.

 

Verder wordt er nog gebruik gemaakt van MP3 met het programma OTSAV-Pro voor alles wat niet op vinyl beschikbaar is.

 

De laatste impressie voor week 47 en tot de volgende keer.