11-09-2009                                        Club Liefhebbers                                 Door: Wilco

We zitten midden in de vrijdagmiddag en gaan op bezoek bij Club Liefhebbers. Bij aankomst snapt ik er niets van: donderdagavond al aan de band en nu nog bezig met het opbouwen van het geheel? Ik zat helemaal fout want het was niet opbouwen maar opruimen.

 

Een dwangsommetje

Opruimen, hoezo? Een brief werd me in de handen geschoven met een flinke dwangsom erop, oeps. De gemeente gooide roet in het eten maar daarmee was dit niet het einde. ‘We zijn lang van te voren bezig en hier houdt je rekenschap mee. Kortom verkassen.’ Dit werd ook gedaan naar locatie nummer 2.

 

Zendapparatuur

De oude locatie is meer dan prachtig, midden in agrarisch gebied en tussen boeren, enkel niet goed genoeg onttrokken aan het oog van de gemeente. De mast staat op het grasveld die op een hoogte staat van ruim 60 meter met erin 6 breedbanddipolen. De zender is home made die 8 kW kan leveren en alles staat in een container opgesteld.

 

Switch

Het team laat de moed niet zakken zoals ik schreef en terwijl de studio al weg is draait nu alles via een computer met de nodige processing erachter. Met de mededeling ‘we moeten even wat vervangen’ en een paar seconden stilte werd de switch van live naar de PC gemaakt om vervolgens te kunnen beginnen aan de verhuizing.

 

De tent,  studio, alles wordt verplaatst terwijl de zendcontainer nog even blijft staan met alleen de soundprocessor, type Unity-2000 met daarvoor dus de computer voor de muziek.

 

Vrouwen sjouwen

De laatste wagens vertrekken van het terrein want om 6 uur in de avond moest alles weg wezen en dat lukt zat. Alles gaat met een lach en rust. Enkele dames rollen op dat moment nog wat zware stroomkabels.

 

Een ambtenaar die werkt…..

Zoveel plezier lijken ze niet te hebben op de tweede  locatie. Hoewel deze is verscholen achter een boerderij heeft de gemeentebeambte de plek toch gevonden. Dat is balen hoewel de tent nog niet helemaal stond had het ook geen zin om deze verder op te bouwen

 

De mededeling was dat er een tweede dwangsom aan komt voor 6 uur. Tja wat moet je nu? ‘Nou ja, zolang die er nog niet is gaan we maar door en wachten op 6 uur.’

 

…..of toch niet?

Inmiddels is deze tijd ruimschoots overschreden en laat in de avond wordt alles weer helemaal opgebouwd onder het motto: we gokken het er op.

 

Kleinere zender

Alleen op de zendlocatie wordt de zender ontkoppeld en vervangen door een lichter exemplaar (van 5 naar 1,5 kW) omdat ze ervan uit gaan dat ze het materieel kwijt raken.

 

Een dag later is er nog geen brief en tegen de middag wordt de kleinere zender opnieuw ontkoppeld om weer plaatst te maken voor de grote home made zender maar staat nu rustig op 4 kW zendvermogen.

 

Eind goed, al goed

De kick zit er goed in maar ze blijven allemaal rustig, al hebben sommige wel de pee in. Alles verhuizen en klaarmaken en dat met weinig slaap. Dat voel je wel op het einde van de dag. Maar goed het draait weer dus maar een paar uurtjes maffen. ‘Het belangrijkst is dat we nog in de lucht zijn.’

 

Oude opstelling met de computer als tijdelijke muziekbron

 

Het opruimen van het terrein

 

 

 

 

 

Volgende dag, de andere zender

Operatie omwisselen zender

Het weer opzetten van de grote zender

En demonteren en afvoeren kleinere zender

Aansluiten en afstellen eindtrap

 

 

 

 

 

 

 

 

Processing