27-03-2009 Club Musketiers

De aftrap is begonnen

De aftrap is begonnen, maar waarmee? Dat werd duidelijk toen ik 2 weken geleden een mail kreeg waarin stond dat piraten uit deze gemeente 11 dagen gaan draaien en alles op de 97.00 MHz.

 

Donderdag is het radiofeestje dan ook begonnen, al was het de bedoeling dat ze woensdag zouden beginnen, maar door een defect niet doorgegaan.

 

Eigen studio

De formule is simpel. Elke piraat draait vanuit zijn eigen studio en gebruikt zijn eigen materiaal en is zelf verantwoordelijk voor het mis gaat. Simpel, maar dit houdt wel in dat ze met zijn allen op lijn moeten zitten.

 

Dat laatste is geen probleem in deze streek. Dat zaten ze al en iemand zal wel gek wezen om dat te veranderen. Hoewel er een groot verschil is tussen piratenonderling, ze respecteren elkaar. Dat het toverwoord.

 

Aftrap

Club Musketiers namen de aftrap op donderdagavond rond de klok van half negen, maar helaas ging het binnen 24 uur al mis. De tent die op een weiland stond opgesteld, moest voor vrijdagavond 18:00 uur verdwijnen. Jammer maar als je een week lang wilt gaan draaien, houd je daar rekenschap mee.

 

Studio 2

Binnen zeer korte tijd werd het mengpaneel ontkoppeld en naar studio 2 gebracht. En viola daar is-tie weer. Op eigen locatie en op eigen grond. Club Musketiers is weer thuis op eigen honk.

 

Maar het gaat weer mis. Veel kraak en gesodemieter in het geluid na enige tijd zoeken bleek het mengpaneel de boosdoener. Dat zie je toch vaak. Niet altijd gaat het goed maar het wordt meestal opgelost. Na het herstel gaat het allemaal perfect en bij het team zit de stemming er goed. Wat wil je ook? Een verhuizing in slechts 10 minuten, dat geeft toch wel een kick.

 

Dijk van een signaal

 De condities zijn matig, maar wat niet matig is, is het signaal. Dat is prima te noemen maar wat wil je ook met 10 kilowatt op de klok uit een oude R&S-zender? De masthoogte is 65 meter.

 

Helaas was het te donker om een kijkje te nemen bij de zender en mast. Ook al omdat alles onder de blubber lag, vond ik dat ook prima. Al nodigden ze me wel uit voor een kijkje. Dat is nu deze streek, ze zijn ontzettend gastvrij.

 

DSPX-Extra

De processing is ook dik in orde. een DSPX-Extra zorgt voor de sound,  daar hebben ze geen omkijken meer naar. Dat zit er gewoon goed aan, al kunnen we ook hier geen fotoshot van maken. De soundprocessor stond namelijk achterste voren in de kast.

 

Vinyl of CD: je zegt het maar. Muziek draaien die veelal bekend bij de luisteraar in de oren klinkt; dat is naar mijn mening de formule. Het vinyl komt van de 2 platenspelers van Technics, de SL1200MK2 en CD’s komen uit 2 losse spelers. Alles aangesloten uit een Dateq mengpaneel.

 

De marathon voor Club Musketiers zit erop en de volgende –Klinkies Bar- schakelt zonder problemen in.