24-10-2009                                        Club van Drinken                                Door: Wilco

CVD oftewel Club van Drinken, na een korte tijd van afwezigheid zijn ze dit weekend drie dagen te beluisteren op de FM-band.

 

Tussentijds dat het team noodgedwongen stil was op de radio zaten ze niet stil, integendeel zelfs. Een nieuwe start mogen we het wel noemen.

 

Mastrenovatie

De mast moest toch al een renovatiebeurt krijgen. Het lawaai tijdens het op lieren is nu verleden tijd. De nylonbussen zijn vervangen en er is een nieuwe motor geplaatst om de 70 meter hoge mast op te lieren. Ook is er wat laswerk verricht aan de mast.

 

De mast is totaal verwijderd en elders herplaatst. Ook de studio heeft een grondige verbouwing gekregen en is eveneens verhuisd. De studio ziet er in elk geval veel mooier uit dan de oude. Er is meer ruimte en je kunt dag en de nacht nu onderscheiden van elkaar.

 

Daar gaat ie

Uiteraard is er nog wat klein werk blijven liggen maar er kan een uitzending worden gehouden. Vrijdag 23 oktober is het dan zover. De zendmast wordt opgelierd tot 65 meter  bovenin hangen 6 eigenbouw dipolen en koppelbalk. En dan gaat de nieuwe zender aan.

 

Zenderhok

Tijd voor een kijkje in het zenderhok. Een mooi apparaat staat er. Een complete ES-zender met in de eindtrap de zendbuis ES6000. Die kan 6 kilowatt leveren maar voor deze uitzending staat er 5 kW op de meter. Door het volgen van de RG58-kabel komen we in de studio terecht.

 

Ook hier Break-Away

De oude processing, een MDX8000, staat in het rek maar de leds bewegen niet. Kortom er komt geen audio binnen want hij wordt niet meer gebruikt. Ook dit team is overgestapt naar de software van Break-Away.

 

Net als veel andere piraten zijn ze er tevreden over, al hebben ze voor het instellen ervan iemand anders gevraagd.

 

Vinyl only

Vinyl, vinyl en nog eens vinyl. Wat dat betreft zijn deze drie dagen te kort als ze alles willen draaien. De singels worden gedraaid doormiddel van 2 verschillende platenspelers maar hier komt verandering in Dat moet ook wel want de éne platenspeler heeft erg veel last van hoogfrequent-inslag.

 

Geen platenspeler en microfoon zonder een mengpaneel. CVD maakt gebruik van een DX-1000 mengtafel van Behringer.

 

CVD bedankt voor de koffie op de vroege zaterdagmorgen en tot de volgende keer.