10-10-2009                                        Combinatie Dinges                              Door: Wilco

Eigenlijk staat bijna elk weekend vol met impressies, enkel ontbreekt me vaak de tijd om ze allemaal te kunnen maken. Na Twente blijven we voor deze impressie nog steeds in Overijssel maar wel aan de heel andere kant. Eerst Gelderland in om vervolgens weer het polderlandschap van Overijssel in te rijden om aan te komen bij Combinatie Dinges.

 

Het weerbericht:

Dit is Nederland: zo ben je in de bossen met 6 graden als buitentemperatuur met de zon strak aan de hemel en zo is het nu ruim 10 graden met de hemel grauw en grijs en regen.

 

Vooruit met de geit

Aangekomen zien we hoge constructiemast al staan van 70 meter met erin 6 eigenbouw antennes inclusief de koppelbalk. Een klein stukje gras met een geitje erin en middenin staat de mast op een betonnen voet.

 

Naast de mast is veel lawaai. Niet het lawaai dat de studio produceert maar het geluid van ventilatoren die de zender koelen en niet zonder reden.

 

Oma

 Nee, hier staat Oma ofwel de oude R&S kast uit de jaren 80 te pronken en te werken om de 10 kW eruit te stoken, Oma heeft het er makkelijk mee, al heeft de zender meer dan 2 jaar stil gestaan in een vochtige schuur.

 

Hoe heet bent u?

Op wat hele kleine dingen na werkte alles weer voor de 100 procent. De zender is compleet en origineel. Wel heeft de temperatuurmeter een afwijking en hiervoor hebben ze een losse thermometer op de buis geplaatst en deze staat nu op 64 graden.

 

Lange radiostilte

Ook het team is al 2 jaar niet meer te horen geweest op de FM-band maar dit weekend moet het er dan toch eens van komen. De studio was in deze tijd leeg maar het is een kwestie van de apparatuur erin en draaien maar. De studiobar stond er nog.

 

Verder is de ruimte klein voor een marathonuitzending. Gelukkig kunnen de bezoekers uitwijken in de ruimte ernaast en anders de kou in. In de keuken van de piraat zelf is ook niet groot maar je kunt er zitten en de platen uitzoeken.

 

Apparatuur

Veelal wordt er van vinyl gedraaid met de twee Technics spelers type 1200MK2 voorzien van Stanton-500 elementen. De CD’s komen van een dual speler van JB Systems, CD570, en het mengpaneel is van Behringer de DX1000. De microfoon ziet er groot en lomp uit en is van Rohde ,een echte broadcast microfoon.

 

Soundprocessing

De processing staat onder de bar met als kopstuk de Orban 2200 en de Behringer Ultrafex, de EX3100. Voor de spraak staat er een DSP2024p van Behringer.

 

Zaterdagnacht heeft het team de marathon, die vrijdagmiddag startte, volgens plan beëindigd.

 

Filmpje Combinatie Dinges