03-01-2009                                        D.P.C.                                    Door: Wilco

De eerste impressie van 2009 die ik maak is er gelijk één om te smullen. Een prachtige locatie heeft deze piraat. Een meer dan schitterende locatie zelfs. Hoezo dwangsom, wat zal dat. Hoezo de muziek wat zachter in de avonduren. Tandje erbij zelfs, geweldig.

 

Sloophuis

Een sloophuis, daar zit de DPC. Dat nu dus is gekraakt en als ze een week later willen draaien kan dat niet eens meer want alles gaat tegen de vlakte. Een droom voor veel marathonpiraten. Zo’n mooi plekje en ook nog eens ver van de buren af. 

De woning was alleen nog niet piratenproof. Niet voordat er wat muren zijn bewerkt, wat deuren zijn dichtgeschroefd en nog wat handelingen. Ze hebben nog wel het geluk dat de stroom nog niet was afgesneden en zelf de 380 volt was nog aanwezig.  

Perfect apparaat

De krachtstroom is nodig voor de 5 kW zware zender die trouwens voor deze uitzending is aangeschaft. Een perfect apparaat en hij doet zijn werk meer dan goed. Ruim 5,5 kW op de klok uit deze RVR-zender. 

Niet alleen de zender ziet er goed uit, dat geldt ook voor de noodstudio met het nodige aan apparatuur. Een D&R Discom-1 mengpaneel dat je niet zo gek vaak ziet en uiteraard de 2 platenspelers van Gemini type XL500II met Concorde-elementen en S-Pro naalden. 

Een dual CD-speler van Numark, de CDN22, zorgt voor de CD-tjes en het programma BPM voor de MP3. Volop keuze dus. 

Processing

De klanken die worden gemaakt en dit klinkt perfect komen verder uit een DSPX-Mini maar niet voordat de audio eerst door de Aphex320A gaat. De RDS maakt het compleet en deze is van Katruud.

 

Antennes

Het materiaal ziet er allemaal prima uit en ook het antennesysteem. Deze is compleet van CTE, van koppelbalk tot 6 breedband antennes. De mast zelf is niet erg hoog, zeker niet voor dit vermogen namelijk maar 42 meter. Met deze beperkte hoogte wordt Noord-Nederland goed bestreken, maar ook Castricum (N-Holland) waar ze zelfs 60 procent op de meter haalden. 

Het team dat bestaat uit 15 man is vrijdagmiddag om 3 uur begonnen en zou doorgaan tot zondagavond laat, maar soms weet je het niet. Ze verschillen daar een beetje over. Zondag of maandag? In elk geval een geslaagd weekend was het zeker. 

Filmpje DPC