07-02-2009                                        Diesel FM                               Door: Gup

Ook weer op uitnodiging, ben ik dit keer afgereisd naar Diesel FM, ergens in Zuidoost-Drenthe. Dit station draait nog niet zolang maar zendt nu de plaatjes uit via de 95.90 MHz in stereo en RDS.

 

ZenderDe zender was in dit geval een ingekorte QB-1100 goed voor een 900 watt. De stuurzender is zelfgebouwd en weggewerkt in een computerkast met daarop een rode lamp.

 

Mast

Bij het nemen van de foto’s van de mast moest ik toch nog even nadenken. Deze mast is nog in bezit geweest van mijzelf. De mast, 2 keer 12 meter uitschuifbaar met 10 meter topbuis, is in totaal goed voor een hoogte van ongeveer 32 meter. In de mast hingen 4 zelfbouw rondstraal antennes. Dit werkte prima in combinatie met de zender.

 

Soundprocessing

Het mengpaneel dat gebruikt werd was de MX100 van het merk Behringer. De enige soundprocessing die er tussen zat was een Composer ook van het merk Behringer.

Daarentegen klonk het toch nog prima in de studio.

 

Twee draaitafels waarvan 1 Numark en 1 Reloop stonden opgesteld. De Reloop was uitgerust met Tonar Bananas element. Er werd bij dit station van singel gedraaid maar er werden ook wel CD-tjes gedraaid. Dit gebeurde met een dubbele 19-inch CD-speler.

 

StudioDe studio was ondergebracht in een kleine schuur achter het pand. Het was niet al te groot maar wel lekker gezellig. Een bar, stamtafel en statafel moesten deze studio vullen. Hier en daar was wat opgehangen om het allemaal wat gezelliger te maken.

 

Ook stond er nog een parkiet in de studio die gezellig mee deinde op de muziek. En ja, de naam van de parkiet was diesel vandaar ook de naam Diesel FM.

 

Ik wil het station bedanken voor de aangeboden drankjes en succes wensen met verder uitzendingen.