10-01-09                              Radio Team Doko (met cocktailparty)                           Door: Bram                      

Een week van te voren werd het al aangekondigd, zelfs met een bijbehorende Hyves-pagina die binnen een week 133 leden telde. Zaterdagavond zouden de Doko’s gaan draaien met een live cocktailparty in de keet.

 

Dit is een keer wat anders met zo’n koud weer, maar wel beregezellig en lekker warm binnen. De drankjes werden goed gemengd door 3 semi-professionele mixers en smaakten naar behoren. Toch weer eens wat anders dan de gebruikelijke gehaktballen.

 

Mast

De mast waarmee dit team draaide is een kokermast die eventueel kan kantelen. Deze opstelling is goed voor een ruime 25 meters. Met bovenaan 2 blinkende nieuwe breedbanders.

 

Zender

De zender, een mooie dubbele CX, werd aangestuurd door een 18 watter pll-sturing. Als tussenkabel werd Echoflex gebruikt en als eindcoax de H1000. Dit setje stond rustig op 650 watt te draaien. De Diwa-meter staat hier niet achter de eindtrap zoals je vaak ziet, maar er voor. Zo kon het vermogen naar de eindtrap worden gemeten.

 

Studio

De studio was gezellig ingericht met voorin de cocktail mixbar en achterin het verhoogde studiomeubel. Daarin stond opgesteld aan apparatuur: 2 maal HTE-platenspelers, type HT910Q. Een soort dat mij nog niet bekend is, maar ze deden het fijn. Verder stonden er 2 CD-speler, van JVC en Technics, maar ze werden nauwelijks gebruikt.

 

Want hier werd voornamelijk van vinyl gedraaid en zo nu en dan uit de laptop voor de verzoekjes. Dit alles werd naar een Behringer VMX 1000 gebracht voor de mix. De microfoon die het team gebruikte is een Peavey PV low Z.

 

Soundprocessing, maar……

Onder de tafel stond het setje voor de soundprocessing bestaande uit: een Symetrix 422 leveler, een Alphex 720 Dominator (3-bands) en een Alphex 250 (exciter/bass-toevoeging) en als laatste een katruud Stereo/RDS. Dit setje klonk na mijn mening nog lang zo slecht nog niet.

 

Geen gehaktballen

Deze avond waren er geen gehaktballen aanwezig, helaas. Maar een van de leden kwam met het voorstel om wat anders te beoordelen. En toen voor werd mij een professionele cocktail gemixt, en ja ik kan  hem gelijk geven: hij smaakte inderdaad erg goed! Hiervoor werd dan ook een zeven gegeven.

 

Jongens bedankt voor de gezelligheid en de party die was zeer zeker goed geslaagd en voor herhaling vatbaar.

 

Foto's studiogasten