13-03-2009                                         Dollie FM      Door: Bram

De Dollie FM draaiden dit weekend een marathon middels de 97.6 MHz. Het 2-koppige team van de Dollie FM maakte zo nu en dan plaats in de studio voor de dames T.B, die zelf ook een paar plaatjes de ether in draaiden.

 

Mast

De mast was een exemplaar van een buurtpiraat en speciaal voor de marathon opgezet. Deze stond op een leuke hoogte van zo’n 25 meter. Met aan de toppijp 2 breedbanders uit Enter. Dit hele geheel stond naast een grote tent, midden in het weiland.

 

Zender

De zender bestond uit een fabrieks-eindtrap. Alleen zat er nu een ander printje in. Deze kon zo’n 250 tot 300 watt leveren. Als sturing stond er een zelfbouw gepiekt op de 97.60. Op de foto staat een andere sturing van een buurtpiraat, die bovendien op een andere frequentie staat afgesteld.

 

Dit omdat de eerste draaiavond de 97.6 helaas bezet was. Er is toen gedraaid op de 95.9 MHz met de geleende sturing en de rest van de dagen gewoon weer met eigen sturing op de vaste frequentie.

 

Studio

De studio was ondergebracht in een oude caravan waar een leuke draaibar ingebouwd is. Hierop stonden een platenspeler (het merk is mij onbekend) een DVD-speler  en een laptop. Als mixer stond er de wel bekende DX-1000. De microfoon die er hing was van Samson er wel een uit de R serie’s.

 

ProcessingDe soundprocessing bestond uit een Behringer 1400 als limiter/compressor en een Aphex-kastje die het hoog en laag moesten op-peppen.

 

Jongens bedankt voor de drankjes!