03-01-09                                            Dubbel Genot                                       Door: Wilco

De laatste impressie deze dag is geen geplande. Tijdens de rit van Kanaal Digitaal stuurde de Tom-Tom mij door de binnenwegen en zo gaan we door de meest gehate piratengemeente van Nederland. 

En we zien daar aan de linker kant een mast staan. Ach zo bijzonder is dat niet eens want de piraten raken niet zo onder de indruk van het beleid van de gemeente. Toch keren we de auto om eens een kijkje te gaan nemen. 

In de auto

Aangekomen blijft de nieuwe camera die voor het eerst wordt gebruikt in 2009, mooi in de auto liggen. Het is niet eens de bedoeling om een impressie te maken. In de studio was het al mooi gezellig. Enkele bekende piraten braken het ijs al gelijk zodat ik wat langer bleef uit nieuwsgierigheid en gezelligheid.

 

Keuken

Uiteraard ga ik altijd even bij de jongens staan praten want tenslotte is piraterij een passie voor me en de keuken van de piraat is altijd mooi om te zien. De vraag was dan ook snel: kom je een impressie maken. Het antwoord was nee niet echt. Ik kom wel vaker ergens zonder een impressie te maken en niet iedereen wil het ook en terecht. 

Niet lang daarna vroegen ze me om een impressie te maken. Aangezien ik de tijd al mooi heb vol geluld was het toch nog opschieten geblazen. Maar impressies maken is geen werk maar een hobby dus zetten wij het klokje stil. 

Mast

Inmiddels is het al donker geworden bij Dubbel Genot en dus foto’s maken van de mast wordt wat moeilijker, zeker omdat de hoogte ook nog eens 65 meter bedroeg. De antennes kon ik niet meer zien maar dit waren 6 Veenstra-antennes waar ook het koppelbalk vandaan komt.

 

Zender

Deze zender was ook oriënteren in het duister om erbij te komen. Deze stond in een aanhangwagen opgesteld een aangezien de achterkant los lag en met al die hoge spanningen was het enthousiasme hoger dan de risico, ondanks dat alles achter slot en grendel stond. Het bleek een eigenbouw zender te zijn en een DB-eindtrap goed voor 2 kW.

 

Studio

Van de zender, zonder dat we wat hebben geraakt, komen we in een soort podium waar de apparatuur zich bevindt. Ook hier staat hoogwaardig piratenmateriaal. Het mengpaneel is een D&R Airmate en de processor wederom (3 op rij vandaag) een DSPX-Mini met een Aphex320A. 

Als muziekbron worden 2 platenspelers van Technics SL1200MK2 gebruikt met Concorde Ortofon elementen met Qbert naalden. Ook hier is er een dual CD speler aanwezig van het merk Numark, type CDN35.

Uit het onverwachtse bezoekje aan Dubbel Genot komt toch nog een impressie uit te voorschijn.