19-06-2009                                        E.P.C.                                     Door: Laurens

Een groepje jongens uit Noordoost-Drenthe bundelende de krachten en waren van plan marathonuitzending te draaien het gehele weekend vanaf donderdagavond 18 juni tot zondagavond 21 juni. Dit alles ging via de 96.50 in stereo en RDS.

 

Tegenslagen

De uitzending van het E.P.C ging gepaard met een paar tegenslagen. Donderdagavond moest de zender aan en dat deed hij ook prima. Ik ben even langs geweest bij de tent en alles klonk goed dus maar weer op huis aan.

 

Vrijdagmorgen was er een flink gekraak te horen  op het geluid. Op dat moment kon het team hier niks aan doen en ging gewoon door met platen draaien en ondanks het gekraak kreeg het team genoeg verzoekjes.

 

Hulptroepen

‘s Middags arriveerden de hulptroepen met een andere processor maar deze ging niet samen met de hardheid van de stereo en RDS. Toen werd ervoor gekozen om ook maar de desbetreffende coder te halen en in te stellen. Tegen acht uur stond het spulletje weer met een prima kwaliteit aan de band.

 

Zender

De zender was in dit geval goed voor een kleine duizend Watt. Een stuurzender van een bekende bouwer met daarachter een RVR-eindtrap met nieuwe buis. Dit setje werkte prima en heeft het hele weekend zonder problemen gedraaid.

 

Mast

De mast was gehuurd en bestond uit 3 x 8 meter op een tandemmasser. In de mast hing een topbuis van ongeveer 12 meter met daarbij geleverd 4 zelfbouw richtantennes. Deze antennes waren gekoppeld aan een fabrieks koppelbalk van een buurtamateur. Dit in combinatie met de zender bracht flink wat verzoekjes op.

 

Soundprocessing

Voor het gekraak werd er gebruikt van een Ultradyne-9024 en Ultramizer in samenwerking met de Katruud stereo- en RDS-coder. Het setje wat er later stond was een Inovonics 250 FM met nieuwe kaarten en daarachter de Edison gevolgd door de bekende Roodcoder met daarin een RDS2000.

 

Het mengpaneel was de DX1000. Er werd gedraaid met 2 draaitafels met daarop de bekende gele Banana-elementen. Ook werd er van cd gedraaid en daarnaast stond er een pc om de verzoekjes op te zoeken.

 

Studio

De studio was gehuisvest in een schuur. In de loods hadden ze een feesttent opgezet en gezellig ingericht. Achterin de tent stond het draaigedeelte met daarachter ook gelijk het bargedeelte.

 

Voor de verandering kon men hier van de tap pilsjes krijgen iets dat ik niet veel tegenkom in deze omgeving. De tent was leuk aangekleed met lampen en er stonden de nodige stamtafels. ‘s Avonds waren er ook enkele artiesten die voor een gezellig optreden zorgden.

 

De beruchte gehaktballentest

Ook dit team had een gehaktballenpan in de tent staan, maar ondanks alles kan ik ze daar niet zo best op becijferen. Maximaal een 6 geef ik deze jongens.

 

Al-met-al was het prima voor mekaar bij dit team. En ik wil het team bedanken voor de sapjes en de hapjes en de gastvrijheid.

 

Studiogasten